Србија

Ниш: Станари најављују вишедневне протесте због огромних рачуна за грејање

Ниш – Због “огромне пљачке грађана” од стране Топлане и непоштовања закона, Удружени покрет слободних станара и власника приватних зграда ће у понедељак 30. јануара почети са протестима. Окупљање Нишлија је у 17 сати испред Топлане, а потом ће, најављују, ићи до Градске куће.

Протесте ће, кажу, наставити и наредне недеље, од уторка 31. јануара до петка 3. фебруара, а почињаће испред Градске куће од 17 сати. Из Удружења позивају све грађане да изађу на улице и покушају да заштите своја права.

„После наступа градског већника за енергетику на НТВ-у када је јавно рекао да новинар води кампању против Топлане нема више чекања. Надали смо се да ће се уразумити, поготово после изјаве председника Владе да потрошња мора бити већа, али не 100 %. Апеловали смо на разум и указивали да је, по свој прилици, неко “омастио бркове” у набавци мазута“, кажу из УПСС-а.

С обзиром на то да, како кажу станари, није било реакције градоначелника Ниша Дарка Булатовића и Градског већа, који су, додају, “висили по локалним телевизијама и објашњавали како су ту због грађана, а сада их нигде нема” одлучили су да поново изађу на улицу.

„Тврдња градског већника да није било “напумпавања” протока, јер је све аутоматизовано “на дугме” је крајње безобразна! Како то “дугме” изгледа у подстаници, као шраф на вентилу? Аутоматизација је ручно одвртање и завртање шрафа? Нећемо да верујемо како имамо градског већника који баш ништа не зна о ономе за шта је задужен. Шта је онда у питању? Покушај обмане грађана, зла намера? Не видимо трећи разлог“, наводе из УПСС-а.

Подсетимо, због енормних децембарских рачуна за грејање, на које се жалио велики број Нишлија, из УПСС-а сматрају да су рачуни увећани због повећаног протока у подстаницама од стране надлежних из Топлане.

Сматрају да су рачуни “надувани” и због увећања цене варијабилног дела, али и непоштовања Закона о енергетици и кршења Закона о заштити конкуренције и Закона о заштити потрошача.

Ј. Адамовић, Јужне вести

фото: Јужне вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!