Победио државу: Мештанин Равног Села не мора да плаћа рачун јер вода није за пиће

5
(2)

Мештанин Равног Села поред Врбаса, Божидар Царичић добио је судски спор против Јавног комуналног предузећа „Kомуналац“ из Врбаса и тако је ослобођен обавеза плаћања за воду, пошто она у том селу није за пиће, пренео је данас Војвођански истраживачко-аналитички центар (ВОИЦЕ).

Царичића је ЈKП „Kомуналац“ претходно тужио због дуга мањег од 3.000 динара, под претњом извршења.

Пресудом Основног суда у Врбасу, која је потврђена пред Вишим судом у Сомбору, Царичић је ослобођен потраживања тог комуналног предузећа, уз образложење да из доказаних чињеница грађанима у овом селу ЈKП није испоручивало воду за пиће, те да нема право да такву услугу наплаћује.

Равно Село је једно од пет села у општини Врбас у којима је снази решење покрајинске санитарне инспекције старо више од 13 година, по коме вода није за пиће.

Судија Мирјана Вигњевић у образложењу пресуде навела је да је вода један од најважнијих услова опстанка и живота на Земљи, као и да она заузима посебно место међу многобројним еколошким факторима неопходним за живот и здравље човека.

Суд је утврдио да током 2016. године, за коју је Царичић тужен, у Равном Селу је вршена испорука воде, али не „воде за пиће“.

„Kако јавно комунално предузеће као тужилац није доказало да је корисницима испоручио пијаћу воду односно грађанима Равног Села, па ни овде туженом, суд сматра да исти нема право да наплаћује своју услугу“, наводи се у образложењу пресуде.

Суд је закључио да је јавно комунално предузеће основано да би грађанима испоручивало воду за пиће за чију исправност гарантује, те само за то има право да наплаћује извршену услугу, пренео је ВОИЦЕ.

VOICE

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тужба против Обаме, Клинтона, Гејтса, Сороша…

4.9 (52) Обрачун америчких суверениста и глобалиста коначно је ушао у правне оквире. У калифорнијском …

Београд: Ограничена куповина уља, шећера, брашна, млека, воде…

3 (4) У ЈЕДНОМ београдском трговинском ланцу увели су лимит за куповину појединих артикала. На …

2 Коментара

  1. Алал вера судији за овакву праведну одлуку. Она је доказ да у Србији има поштених људи, правих судија и озбиљних правника, чак и у ситуацији политички затрованог и упропашћеног правосудног система и колонијалне државе.

  2. Nek uzme aparat sad za preciscavanje vode Nobel ,jer je dobio presudu i mirno da zivi i spava.Bas sam prijatno iznenadjena presudom.Samo tako napred.Dosta nas zezaju..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend