Економија

Чепурин Српско-руско семе и пољопривредне машине

Постоји велика шанса да Русија и Србија, са Институтом у Новом Саду, раде заједно на производњи семена, а могућа је и заједничка производња пољопривредних машина за бројна тржишта, рекао је данас амбасадор Русије Александар Чепурин на отварању Привредног клуба, платформе за комуникацију пољопривредника, Министарства, медија, студената, банака.

Радимо на освајању тржишта за наше пољопривредне производе и зато је важно истраживање како би знали шта можете да извезете и да то произведете, оценио је данас министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, на отварању Пољопривредног клуба.

Пољопривредни клуб је платформа за комуникацију пољопривредника, Министарства, медија, студената, банака, рекао је он.

Идеја је да овакви клубови постоје и у другим градовима, рекао је Недимовић и нагласио да је та идеја реализована у сектору за Рурални развој Министарства, уз финансијску и стручну подршку владе Русије и Фонда за развој Програма за развој Уједињених нација.

Недимовић је рекао да су неки стандарди за пласирање робе на руском тржишу, у Евроазијској унији знатно већи него на неким другим.

Амбасадор Русије Александар Чепурин је рекао да је та земља велики извозник пшенице, кукуруза, сунцокретовог уља, али да ће увек, због климе, имати потребе да увози вино, малине, јабуке.

Према његовим речима постоји велика шанса да Русија и Србија са Институтом у Новом Саду, раде заједно на производњи семена, а могућа је и заједничка производња пољопривредних машина за бројна тржишта.

Русија је некада била велики увозник, али постаје земља која пуно извози и то по стопи од 4 или 5 одсто годишње што је за пољопривреду велики раст, рекао је Чепурин.

ФоНет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!