Србија

Подржите за сутра заказани протест војних, полицијских и радничких синдиката

Синдикати и удружења грађана из свих крајева Србије дали су своју подршку Војном и Полицијском синдикату и организују долазак у српску престоницу, где је за 7. октобар у 14 часова испред зграде Председништва заказан “Велики свенародни уставобранитељски протест”, саопштавају организатори окупљања.

Раднички синдикат Колубара најављује долазак две хиљаде рудара, удружење грађана Староседеоци Краљева и околине организује аутобусе, Иницијатива за права грађана из Краљева, синдикат Слога Препород железнице, синдикат ПТТ такође је подржао протесте полиције и војника. Раније су протесте већ подржали студенти, земљорадници из Зрењанина, војни пензионери, удружења ратних и војних инвалида…

– Прошло је време када су политичари и белосветски хохштаплери покушавали да окрену војску и полицију против сопственог народа. Данас је то преточено у велику и јаку коалицију – војска, народ и полиција на истом месту! – поручује у промотивном видео-споту Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

У Војном синдикату Србије истичу да је репресија режима имала само супротан ефекат. Ноћни упад војне полиције у кућу Новице Антића, председника Војног синдиката Србије, да би му уручили позив за суђење због говора на протестима, претње ауто-поревозницима да не превозе грађане до Београда, ангажовање армије ботова да коментаришу текстове у јавности, само су пробудили српски инат, кажу из синдиката.

– Страх режима је оправдан. Синдикати и удружења грађана који су подржали протест Војног и Полицијског синдиката имају преко 150.000 чланова. Народ се самоорганизује. То је оно што плаши режим.

Протест који треба да буде одржан у суботу, подржали су и Вук Јеремић и Бошко Обрадовић.

Народна посланица у Скупштини Србије данас одржала напредњацима предавање о лепом понашању, а онда их отерала све у ку***. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!