Србија

ПОРЕКЛО СРБА – докази који руше званичну историју! (видео)

Питање порекла и дубине наше историје није тема за бусање у груди. Питање порекла и историје је питање наше обавезе пред прошлошћу, и императива да будемо бољи него што смо сада.

Балкан је одувек био географска раскрсница света, па како и зашто нас онда уче да смо цивилизацијско слепо црево?

Већ 50 година научна јавност зна за налазишта која припадају цивилизацији Винче и Лепенског Вира, па ипак, у нашим уџбеницима и медијима тих тема нема. Цивилизације рођене на Балкану много су старије од оних које изучавамо у уџбеницима. Те цивилизације у нашој јавности и систему образовања потпуно су скрајнуте а и када се говори о њима, прво се нагласи да ми немамо ама баш никакве додирне тачке са њима.

Да ли је баш тако?

Модерне нације настају у 19. веку, али народи и племена од којих вучемо порекло трају много дуже. Срби као и други народи света, у старом веку и ономе што називамо праисторијом, нису постојали у данашњем облику, али далеко од тога да нису постојали људи чији језик, митологија, веровања, обичаји и гени имају уску повезаност са нама.

Сви народи света имају своје претке и корене, а спознаја сопствених корена, цивилизацијски је чин и обавеза.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!