Србија

Британски обавештајци се хвале контролом српских телевизија са националном фреквенцијом

У српској јавности и медијима је готово незапажено прошла информација о томе како се британски обавештајци хвале контролом српских телевизија и информативног простора. Друштво хакера познато као “Анонимни” јавности је на увид ставило комплетну документацију британске Инцијативе за интегритет иза које стоји главна британска обавештајна служба СИС. Из те се документације може сазнати да се британски обавештајци хвале успехом у Србији и контрoлом српског информативног простора. Циљ те контроле је како наводе у овом документу “утишавање гласова Кремља” у српском инфромативном простору. Поред утишавања гласова у српском инфромативном простору из те документације се може и сазнати да се на читавом простору води подземна пропагандна кампања против Руске православне цркве. Убеђени смо да таква подземна кампања постоји и против Српске православне цркве. Најбољи пример тога може бити буквално рат који монтенегрински криминалци воде против Српске православне цркве.

Британски обавештајци се хвале контролом српских телевизија са националном фреквенцијом

Између осталог  активности Иницијативе за интегритет укључују:

  • успостављање подземних мрежа (“кластера”) новинара, академика и војних / страних службеника StratCom-а у свакој земљи укључујући и Велику Британију: “Програм је почео да ствара критичну масу појединаца из целог друштва (think tanks, академија, политика, медији, влада и војска) чији се рад доказује међусобно појачавајући се. “
  • прикривена манипулација јавном сфером, укључујући кампање за мрљање и сузбијање дисидента и блокирање њиховог именовања на јавну функцију. “Утишавање гласова о Кремљу на српској телевизији” наводи се као “успех”.
  • отворени напади на британске политичаре, академике и друге критичаре политике британске владе, посебно на лидера опозиције и његове сараднике.
  • у балтичким државама и Украјини, блиско сарађујући са организацијама и владама које подстичу мржњу према етничким руским мањинама и охрабрују ревизионизам холокауста.
  • промовисање кампање мржње против Руске православне цркве на Балкану.

Британски обавештајци се хвале контролом српских телевизија са националном фреквенцијом

Из те докумнетације може се видети да је део тог британског српског кластера који обавештајно и пропагандно делује ка српској држави и јавности између осталих и Јелена Милић, директор Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) са седиштем у Београду. У документима који су доспели у јавност налази се и својеврсни “ценовник услуга” Јелене Милић који је она послала британским газдама. Тај својеврсни ценовник услуга можете погледати у пдф формату. Просто невероватно звучи чињеница да је рецимо састављање професионалних биографија новинара и сарадника руске новинске агенције Спутник и њихових евентуалних веза са невладиним сектором као и надзор њихових активности између осталог у том ценовнику?!

PDF Document Integrity Initiative Serbian Cluster.pdf

Своју цену има и аналитика и активности везане за црну пропаганду и лажне вести. Никоме изгледа не смета што се у Србији приватна лица баве обавештајним послом и да за потребе трећих лица на територији Републике Србије врше надзор над грађанима и службеним лицима успут обављајући аналитичке и обавештајне делатности а све за потребе стране земље и њихове обавештајне службе?!

Поставље се питање а шта то још британске обавештајне службе конторлишу у Србији када су тако ефективно у време владавине Александра Вучића оствариле тако добру контролу над српским информативним простором и телевизијама са националном фреквенцијом. Ко је још поред Јелене Милић у том британском српском кластеру што је иначе еуфемизам за класичну агентурну мрежу?

Шта то још и кога све то Британци контролишу у Србији? Чије су то још гласове поред оних како кажу Кремља утишавали припадници британског српског кластера распоређени на кључна места у српском информативном и медијском простору? 

Британски обавештајци се хвале контролом српских телевизија са националном фреквенцијом

Из активности британске Инцијативе за интегритет може се видети да они преко своје агентурне мреже који су развукли по читавој Европи па и у Србији активно раде и кампању мржње усмерену на Руску православну цркву и да им апослутно не смета да се мешају у верска и црквена питања у овом случају грађана Србије.

Одговоре на ова питања су пре свега дужне да нам дају српске службе безбедности како цивилне тако и војне. Како су дозволили и због чега да нам информативним простором у земљи владају британске обавештајне службе.  И да нам одговоре кога све то и шта још британске обавештајне службе контролишу у Србији?

Можда неко позове британског амбасадора у МИП и објасни му да су такве активности недопустиве као што је и недопустиво врбовање наших грађана за такве активности на територији наше земље и да се таква делатност апсолутно не може сматрати пријатељским већ непријатељским обавештајним и политичким офанзивним деловањем усмереним на дестабилизовање не само Републике Србије већ и читавог региона. Поред  прикревеног и подземног мешања у интерне и суверене делатности Републике Србијеи свих њених државних органа.

Има ли бар кога у земљи Србији да зна да ради свој посао?

Милинко Милинчић

Србијаданас.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Eno vam ga gazda placenika, najveci medju njima, opet slini i balavi, hvali se kako je slinio i cvilio i molio sve evropske “velike i mocne zemlje” da pomognu nama koji smo “mali i beznacajni”!?
    PAZITE, ONO SE TIME HVALI!?
    PRED CELOM NACIJOM!?
    DA SLINI, CVILI I BALAVI PRED NAJGORIM NEPRIJATELJIMA SRBIJE!?
    I ONO SE HVALI KAKO RADI 25 SATI DNEVNO ZA NASU DOBOROBIT!?
    O, BOZE, TREBA LI ONDA JOS NEKI KOMENTAR!?
    Beznacajna, trula masa unistava Srbiju, svakodnevno.

  2. Зар није Палма као коалициони партнер партије на власти први запитао да ли се патриотизам сипа у трактор? Када се новац етаблира као врховна вредност, једино битна постаје његова количина, а порекло и разлог исплате губе сваки значај. Ако је чин врхунског патриотизма продати ресурсе и тржиште ”страним инвеститорима”, зашто би се шпијунажа и агентура за те исте стране инвеститоре посматрала другачије? Граница допуштеног није ту, већ много раније, код продаје вере за вечеру. При томе, суштина није ни у вери ни у вечери већ у акту продаје. Срби су заборавили шта се не продаје.

  3. Па шта се и може очекивати кад плаћамо Тонија Блера као саветника нашег “супер интелигентног” председника, а нас обичан народ нико није питао за то, као и за многе друге криминалне ствари које наша власт дозвољава, а богами и у добром делу и активно учествује …

  4. dzems bondovi, pedofili i vi sto decu jedete, alkoholom i drogama vazdan omamljeni, vi bi ste o nasim dusama brinuli; mogli bi ste o glavu biti skraceni.
    /vi neupuceni pogledajte: /neproverena/ prica devojcice o mracnim kultovima /iluminati, satanisti/, youtube
    film je skracena kopija, i dodato je u naslovu ono ,,neprovereno,, — istraga je prekinuta zbog nedostatka dokaza ???, a pastete se i dalje jedu, deca i dalje zlostavljaju a odabrani, dijamantima okiceni, dugog zivota se docekaju. — Arkani, Spasici, Zvezdana vojsko i Legije pobedonosne, gde ste, namnozilo se travuljina kukolja i semena njegovoga, iz groba ustajte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!