ЕвропаСрбија

Србија данас: Србија се у потпуности залаже за будућност Шкотске и Велса у ЕУ

Србија данас: Британски естаблишмент чак ни готово читав век од губитка Империје у којој сунце никада није залазило не одустаје од вођења империјалне и колонијалне политике која је свету донела периоде констатних ратова, сукоба и дестабилизација читавих континената. Британија данас више не може да мешетари чак ни у Комонвелту али и даље упорно инсистира на мешању у унутрашње односе Републике Србије. Наводи директора за Европу у британском Министарству спољних послова и развоја Џилса Портмана о томе како ће улазак нарко-терористичке творевине косметских шиптара у НАТО допринети стабилности и безбедности у региону и шире тешка су небулоза и идиотизам. Нека релеватне британске институције попут МИ5 и МИ6 обавесте Господина Портмана о улози коју косметски шиптари имају у трговини наркотицима и људима у Британији и нека му објасне да је то тзв. Косово* за време боравка тог истог НАТО пакта на окупираној српској територији постало највећи регрутни центар радикалних исламиста и Исламске државе у Европи. Господин Портман слободно да запита колеге из МИ6 да му објасне шта је то што се зове Xhemati Alban. Велики пријатељи косметских шиптара имаће свакако прилику да боље упознају шиптарску екипу окупљену у Xhemati Alban када буду почели да вас дижу у ваздух јер им је то један од прокламованих ратних циљева. Окупирана српска територија позната као Косово и Метохија стабилизоваће читав регион Хелма само онда када буде поново у Уставно-правном поретку Републике Србије. А док се то не деси ми из Србије данас у потпуности се залажемо за светлу будућност независне Шкотске и Велса као неотуђивог дела ЕУ. Као што и браћи из Северне Ирске желимо да се што пре уједине са матицом на југу и тако прекину вишевековну бруталну окупацију њихове земље.

____________________________________________________

Директор за Европу у британском Министарству спољних послова и развоја Џилс Портман изјавио је данас да се његова земља у потпуности залаже за будућност Косова у НАТО.

Портман тврди да ће то допринети стабилности и безбедности у региону и шире, преноси РТК2.

Он је, током састанка са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, поручио да Велика Британија подржава, како је навео, „јачање међународног субјективитета Косова“.

Османи је захвалила Великој Британији на, како је навела, помоћи и посвећености да разјасни судбину несталих особа у рату на КиМ, оценивши да је успостављање правде предуслов за трајни мир и успех у процесу дијалога са Београдом.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!