Србија

Косовски Срби: И мртвог цара Лазара оскрнавили су војном парадом у Крушевцу

Док политичари на северу Косова покушавају да се организују, обични људи у Зубином Потоку, Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу живе у страху и паници јер добро знају да су “продати” независном Косову. Како кажу, свесни су да су их Ивица Дачић, Александар Вучић и Томислав Николић, зарад некаквог датума за преговоре са ЕУ, “на тацни” изручили Хашиму Тачију и Рамушу Харинају.

– Дачићев потпис у Бриселу је најцрњи дан у историји српског народа, гинули смо кроз векове бранећи своја огњишта, губили смо ратове, али овако, оловком, понизно и бедно, никада нисмо крчмили своју територију – каже Златибор Ђорђевић, председник Удружења Стара Србија у Лешку код Лепосавића.

– И мртвог цара Лазара оскрнавили су војном парадом у Крушевцу. Било је то ругање и Лазару, и слободарској Србији и српском народу на Косову и Метохији. У Крушевцу, слободарском граду, одакле је цар Лазар кренуо у бој на Косово, дошли су, само дан после капитулације, да славе некакву њихову победу. Лазар се, сигуран сам у гробу преврће – додаје Ђорђевић

Он се нада се да ће се народ у Србији, упркос медијском мраку коме је изложен, пробудити и да ће спречити срамну продају дела своје територије.

 

Најцрњи дан у историји: Златибор Ђорђевић
Најцрњи дан у историји: Златибор Ђорђевић

– Поручујем свима у Србији и нашој браћи у дијаспори да ћемо се, ако буде требало, борити до смрти, да се нећемо ни предати ни селити и да ћемо на крају победити. Не могу ови који су на власти забранити Србима-патриотама, а таквих је увек било и биће их, да нам помогну кад то буде требало – наглашава Ђорђевић.

[quote]

Терор тек следи

– Два пута су ми Кфор, Еулекс и КПС, у којој је било и Шиптара, упадали у кућу, држали су нас на нишану сатима, у шталу улазили, на сено се пели, дрвеће нам око куће посекли. Ако су нам све то радили док смо били део Србије, или смо се бар тако осећали, шта ће тек да нам раде кад ово буде шиптарско?! Споразум је катастрофа – сматра Војислав Урошевић из једног сеока код Јариња.

[/quote]

 

Обрад Бобан Илић, трговац из Лешка, каже да су Срби с Косова знали шта се спрема.

– Емисари Београда, добро плаћени и са по неколико кућа по Србији, убеђивали су народ да су Дачић, Вучић и Николић патриоте и да знају шта раде. Сад су и ти њихови гласници заћутали, видели су шта су нам урадили, можда ће они покупити породице и побећи, али овде ће им, на милост и немилост најокрутнијих Шиптара, остати рођаци, комшије и пријатељи – истиче Илић.

[quote]

Претње из Београда

– Овде ће се догодити народ, већ данас, јасно ћемо рећи Дачићу, Вучићу и Николићу шта мислимо о њима и њиховим преговорима. Очекујемо да се, упркос тоталној медијској блокади и претњи да ће нам укинути плате и блокирати прелазе ка Србији, догодити народ и у Београду и да ће спречити издају северног Косова – каже Миросав Радовановић из Косовске Митровице.

[/quote]

 

До пре неколико дана Срби са севера, иако су много пута показивали неизмерну храброст, углавном нису волели да јавно, по имену, говоре за новине, а после, како наглашавају, срамне издаје у Бриселу, више се нико и ничега не плаши.

 

Страх од напада Албанаца: Спиро Гаљак
Страх од напада Албанаца: Спиро Гаљак

– Више немамо шта да изгубимо, искрено, забринути смо и то врло озбиљно, јер нас је власт у Србији, за коју смо веровали да је и наша, једноставно – отписала! Приче о полицији и судству које смо наводно добили најобичнија су лаж, лажу народ у Србији да смо збринути, ми смо и до сада имали Србе у Косовској полицијској служби (КПС), и командири су били Срби, али команда им је била у Приштини, у албанским рукама, и плате су примали из Приштине, све то “историјскиом споразумом” остаје исто, па чак и још горе за нас – каже Вељко Љиљак из Зубиног Потока.

Спиро Гаљак из Чечевске долине у Ибарском Колашину каже да стално страхује од напада Албанаца.

– Живим на ободу језера Газиводе и на падинама Мокре Горе и кад год заспим страхујем да Албанци из Метохије, преко планине, не упадну у моје село. Ако Србија нестане с ових простора, нестаће и Срба, бојим се да се сами не можемо одбранити, све приче Тачија и Албанаца о некаквој демократији и суживоту су лаж. Хиљаду пута су ови из Београда у то могли да се увере и опет потписаше овај за нас катастрофални споразум – капитулацију – каже Љиљак.

 

Вести

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!