Свет

Неки посланици били у вези са британским шпијуном?

Доњи дом руског парламента од државне безбедности (ФСБ) затражио додатне податке и проверу

*  Државни телеканал Русија-1 емитовао интервју са генерал-мајором ФСБ Сорокином који је изјавио да руска државна безбедност располаже подацима који говоре да је Државну Думу посећивао сарадник МИ-6 Марк Доу који је неким посланицима (депутатима) давао инструкције које су се тицале доношења закона

* Депутат владајуће јединствене Русије Александар Хинштејн дао иницијативу да се од ФСБ затраже провере и додатни подаци, па упозорио: « И Русији се може догодити да понови жалосно искуство неких других земаља у којима је већ реализован западни сценарио – прекрајања власти уз губитак суверенитета земље`

         Неки посланици били у вези са британским шпијуном?ПОСЛАНИК Државне Думе са списка Јединствене Русије – Александар Хинштејн – иницирао је да доњи дом руског парламента затражи од националне службе државне безбедности (ФСБ) званичну информацију `о могућим везама појединих чланова Думе са британском обавештајном службом МИ-6`.

         Државна Дума је већином гласова прихватила Хинштејнову иницијативу и дала налог свом Комитету за безбедност  да се `обрати ФСБ са одговарајућим упитом`.

         Претходно је државни телеканал Русија-1 емитовао интервју са генерал-мајором ФСБ Сорокином који је изјавио да руска државна безбедност располаже подацима који говоре да је Државну Думу посећивао сарадник МИ-6 Марк Доу који је неким посланицима (депутатима) давао инструкције које су се тицале доношења закона.

  Хинштејн је, образлажући и аргументујући своју иницијативу, указао: «Овакве неодобрене везе руских депутата са сарадницима страних специјалних служби могу нанети озбиљну штету интересима националне безбедности».

         ФСБ је, према Сорокиновим речима, утврдила да се Доу у Русији бавио шпијунажом још оњ 2006. године и да је усмеравао деловање неких руских невладиних организација. Дума је, природно, одлучила да разјасни: који су посланици (депутати) били у контакту са британским шпијуном.

         Хинштејн је расправу која се отворила искористио да разорној критици подвргне све који су пожурили да се сретну са новим америчким амбасадором у Москви Мајклом Мекфолом (поред чланова нерегистрованих политичких партија, дошао је и представник Праведне Русије). Мекфола је при том отворено назвао `признатим специјалистом за обојене револуције и упозорио: « И  Русији се може догодити да понови жалосно искуство неких других земаља у којима је већ реализован западни сценарио – прекрајања власти уз губитак суверенитета земље`.

         Председница Комитета за безбедности, Ирина Јароваја, подржала је иницијативу и аргументацију Хинштејна и предложила да се од ФСБ затражи да се установе и извори финансирања – из фондова страних држава – страних комерцијалних и некомерцијалних структура које делују у Русији, грантова и програма Праведне Русије.

         Посланица ове странке, Оксана Дмитријева, одмах је иступила са захтевом: да се од ФСБ и других државних органа затражи да утврди који све посланици имају тајне рачуне у банкама и у офшорним зонама.

 

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!