Србија

Почео протест Двери испред РТС-а: Полиција напала учеснике мирног протеста!

Покрет Двери је данас у 11:55, испред седишта РТС-а почео протест упозорења због дискриминације изборне листе ДВЕРИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ у јавном наступу у овој предизборној кампањи.

Учесници протеста не могу да приђу згради РТС-а, јер је режим поставио јак полицијски кордон опремљен металним штитом, који онемогућава прилазак грађана згради.

Скупу се први обратио академик Коста Чавошки, проф.др Мила Алечковић и Ратко Личина. Очекују се и говори Бошка Обрадовића и Владана Глишића, Славка Стевановића и Марка Јанковића.

Сагласно закључку Савета РРА да су Двери у програмима емитера имале далеко најнижи проценат, протест смо организовали као форму притиска да нас РТС укључи као равноправне учеснике изборног процеса и обезбеди нам једнаку могућност да другим учесницима постављамо питања и износимо ставове.

Прве фотографије и видео снимци у току дана.

Полиција гура учеснике претеста испред РТС-а

Учесници протеста су покушали да приђу згради РТС-а, што је онемогућавао јак полицијски кордон опремљен металним штитом. Кордон се под притиском демонстраната померао ка вратима РТС-а, а сада појачавају снаге – под пуном опремом. Учесници протеста немају намеру да се разилазе и чекају да делегација РТС-а прими делагацију Двери – јер је то био једини захтев Покрета Двери и окупљених грађана који се боре против медијског мрака и цензуре.

Према последњим информацијама, у гурању полиције и окупљених грађана, учесници скупа су били принуђени да поседају и мирним протестом, седећи на платоу испред РТС-а, захтевају да представници Двери буду позвани у РТС.

У међувремену, на улазу РТС спуштено је и заштитно платно како би био онемогућен сваки улазак у зграду.

 

Информативна служба Покрета Двери

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!