Хроника

Режимски лопови спремају продају уништеног Јумка хрватском тајкуну док радници Јумка свакодневно протестују

Врање — Радници Јумка поново организују свакодневне протестне шетње у Врању.

Радници траже исплату заосталих плата, оверу здравстених књижица, преиспитивање малверзација у том предузећу и утврђивање одговорности руководства, изјавила је Тањугу председница АСНС у Јумку, Снежана Величковић.

Радници од јуче поново организују протестне шетње, у периоду од 8,00 до 11,00 часова, а Величковићева каже да ће протест бити радикализован уколико у току идуће седмице не дође до помака у испуњавању њихових захтева. 

“Имамо само празна обећања и мораћемо да радикализујемо протест, а то значи да ћемо кренути пешице од Врања до Београда блокирајући аутопут”, рекла је она. 

Према њеним речима, радници би по том сценарију отишли пешице до зграде Владе Србије, где би наставили протест. 

Око 1.700 радника компаније Јумко штрајкује од половине јануара ове године, а један од главних захтева је смена генералног директора. Радници Јумка су 12. фебруара код Врања блокирали пут ка Македонији, а након више сати су прихватили да се повуку када је на лице места стигао вршилац дужности министра привреде, Игор Мировић, који је разговарао са учесницима протеста. 

Уговорне обавезе Јумка према домаћим и страним партнерима износе око 400 милиона динара.

 

танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Umesto da ministarstva rade posao u interesu države i radnika i razgovaraju sa kolegama svuda u svetu o poslu i mogućnosti da naše firme rade i da drugi rade za naše firme, oni uporno sve pokušavaju rasprodati i “ugurati” u ruke tajkuna … bože, čiji li su …

  2. Još nešto … radnici Jumka protestvuju, pa radnici “ove i one” firme protestvuju, radnici Zajače blokiraju put, a šta rade ostali građani oko njih koji su u istom “sosu” … NIŠTA … sramno gledaju i ni “prstom ne mrdaju”. Eeee, moja Srbijo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!