ЕвроАзија

РУСКА ДУМА: Организована криминална група на власти из Кијева ће одговарати за злочине!

МОСКВА – Руска државна Дума (доњи дом парламента) саопштила је да власти у Кијеву чине ратне злочине и да треба да одговарају пред војним судом!

Мислим да је то организована криминална група која се тако и понаша од самог почетка и чини ратне злочине”, рекла је председница комитета за безбедност Думе, Ирина Јароваја, преноси Итар-Тасс. Она сматра да било каква подршка самопроглашеним властима у Кијеву које су наредиле истребљење сопственог народа значи пристајање на масовно убијање људи.

Заменик председника Думе Сергеј Неверов је уверен да нема оправдања за оно што се догодило у Славјанску, Краматорску и Одеси, преноси Итар-Тасс. Он је додао да је ужасно то што грађански рат у Украјини подржава Запад који је врло брзо заборавио на људска права и демократске вредности за које се ЕУ и САД, како тврде, залажу.

У сукобима на улицама Одесе погинуло је 46 људи, а више од 200 је затражило лекарску помоћ, подсећа Итар-Таш.

 

Танјуг

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!