ЕвроАзија

Извршен атентат на лидера покрета Новоросија Павела Губарјева

Прво на његов аутомобил на територији ДНР пуцано, а онда уследила потера. Возач изгубио контролу над возилом које се потом „закуцало“ у стуб

ИЗВРШЕН је атентат на бившег „народног губернатора“ Донбаса и лидера политичког покрета Новоросија Павела Губарјева.

Док се враћао из Русије, непознати су на територији Доњецке Републике на аутомобил у којем је био отворили ватру. Његова помоћница Ана Бељајева све је описала овако:

„Уследила је потера за Павловим аутомобилом. Возач је, у настојању да умакне гониоцима, изгубио контролу над возилом и „закуцао“ се у један стуб. Павел је без свести у једној болници у Ростову. Има и повреде главе“.

Његова супруга, Јекатерина, потврдила је да још није долазио свести, али да није био рањен приликом пуцњаве по аутомобилу.

Она је при том оценила да његово стање није критично.

Ово није први напад на Губарјева. Почетком јула је на прозор његовог кабинета у Доњецку пуцано из ручног бацача, али нападач није био довољно прецизан.

Губарјев је на челу мобилизационе управе ДНР. Претходних дана је најавио да ће се кандидовати за положај председника Доњецке Републике, а Новоросија борити за места у парламенту ДНР.

Међутим, изборна комисија његовој Новоросији није дозволила учешће у изборима.

Нејасно је да ли овај покушај ликвидације има директну везу са изборима заказаним за 2. новембар.

Било како било, премијер Доњецке Републике Александар Захарченко, који се кандидовао за председника ДНР, изјавио је:

„Ако је на Павела заиста пуцано, то је трагедија. Покушавамо да се повежемо са његовим људима. Његовог возача још нисмо видели“.

У јулу је – недалеко од границе ДНР са Луганском Републиком био убијен Александар Проселков, телохранитељ и сарадник Павела Губарјева.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!