ЕвроАзија

Напад на колону присталица кијевске хунте у Харкову – три погинула и десетак рањених

Према једној верзији, бомба је била подметнута и активирана дистанционо, а по другој – „експлозивна направа” је бачена на колону „мајдановаца” из аутомобила у покрету

ХАРКОВСКЕ присталице евромајдана, актуелног кијевског режима и „антитерористичке операције” против Донбаса – њих нешто мање од 1000 – организовале су митинг на Уставном тргу. Упркос томе што је на једном зборном месту – код Дворца спорта, одакле је требало да крене једна колона – одјекнула експлозија која је усмртила три особе, а десетак теже и лакше ранила.

Информације су оскудне и противречне. Прве вести су биле да се радило о подметнутој бомби која је активирана са дистанце. Међутим, потом су се нашли „очевици” који су рекли да се све догодило кад је прва колона већ кренула и у шла у Москвоску улицу, а да је „експлозивна направа бачена из аутомобила који је пројурио поред колоне”.

Међу погинулима је и познати харковаки „мајдановац” Игор Толмачов. Повредама су подлегли и један припадник казненог батаљона Харков-1 и девојка која је бил „окићена” симболима неонацистичког Десног сектора.

Шеф локалне полиције Анатолиј Дмитриев изјавио је да постоје индиције да се радило о „терористичком акту”.

Убрзо потом је режим у Кијеву објавио да су „приведени осумњичени за напад на колону мирних менифестаната у Харкову”. Без навођења било каквих подробности.

Како је оријентисана и расположена већина у Харкову – сведочи и чињеница да је данас на улице изашло мање од 1000 људи, а тај град има безмало 1,5 милион становника и други је по величини град у земљи.

Од октобра прошле године у Харкову је експлодирало више подметнутих бомби.

Примера ради, 19. јануара је испред једног од харковских судова експлодирала бомба која је ранила 13 људи.

 

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Ма јес ЦИА, брате ко би сем Руса могао да учини овакву свињарију?! Одмах зовем Вашингтон да им заведе максималне санкције па нек се онда још зајебавају са нашом демократијом… А за онај авион што су срушили Малезији? У досадашњој историји света цивилне авионе искључиво су рушили Руси… Све то пише у Вашингтону…

  2. Ма јес ЦИА, брате ко би сем Руса могао да учини овакву свињарију?! Одмах зовем Вашингтон да им заведе максималне санкције па нек се онда још зајебавају са нашом демократијом… А за онај авион што су срушили Малезији? У досадашњој историји света цивилне авионе искључиво су рушили Руси… Све то пише у Вашингтону…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!