Друштво

Удружења синдиката пензионера Србије: Тражимо оно што нам је отето, улагали смо у фондове, они су били пуни

Београд — Ми тражимо оно што нам је отето и то није милостиња државе, каже за Б92 Милорад Вујасиновић, председник Удружења синдиката пензионера Србије.

Како је рекао за Радио Б92, пензионери траже оно што им је незаконито украдено, оно што је годинама пунило фондове којима су грађене пруге и путеви.

“Ми смо улагали у фондове, они су били пуни. Није то никаква милостиња, него треба да се врати што је узето. Није битно ко је на власти, јер држава је држава”, каже Вујасиновић најављујући протест на Тргу Николе Пашића у 11.55х.

На данашњем протесту ће бити представљени резултати истраживања које показује да од 700.000 пензионера, директно угрожених смањењем пензија, око 500.000 директно издржава своју децу и унучад, што је 32,5 одсто становништва, односно милион људи.

“Пензионери живе све лошије, материјални и социјални положај свих пензионера је угрожен. Веће су цене грејања и лекова. Такође, било је и поскупљења која се не виде, а на основу података којима ми располажемо, после смањења пензија, њихова вредност је додатно умањена, с обзиром на нове цене, за још 6,2 одсто”, каже Вујасиновић.

Како каже, очекује солидан одзив, јер је у децембру у Дому синдиката Удружење окупило “без велике најаве” око 1.000 људи.

На најаве премијера да би плате и пензије до краја године могле да се повећају, каже:

“Нема ту охрабрења, ми тражимо оно што нам је одузето. Нека повећава тамо где може, али ми не верујемо да то може. Сви показатељи, као и Фискални савет и ММФ, говоре о томе да је Србија у таквом стању да сада не може да се иде на повећање. Волели бисмо да тако буде, али боље да не буде обећање лудом радовање”, каже Вујасиновић.

Б92

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!