Србија

ЕУ преко Вучића спречила проширење руског Хуманитарног центра у Нишу!

Споразум о приступању Србије Механизму цивилне заштите ЕУ, који је потписан прошле недеље у Београду, значи да Русија неће моћи да рачуна на проширење регионалног Хуманитарног центра у Нишу.

Према наводима руског дневника “Комерсант” руско особље Центра неће добити дипломатски статус, иако Москва на томе инсистира.

Споразум Србије и ЕУ потписан је веома брзо по подношењу захтева, што у Москви тумаче као потез којим је Брисел желео да онемогући јачање руског деловања у Нишу.

“Комерсант” такође наводи да је прошле године током посете руског председника Владимира Путина Београду, требало да буде потписан међудржавни споразум који би руском особљу Центра у Нишу омогућио привилегован статус и дипломатски имунитет, а да је српска страна у последњем тренутку уклонила то питање са дневног реда посете.

Лист је пренео да су српске власти после потписивања споразума о приступању Србије Механизму цивилне заштите ЕУ истакле да то не искључују сарадњу са другим партнерима, укључујући и Русију.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Dok su mrtva tela plutala po Obrenovcu Vucic je pravio porno film sa Gasica u vojnom camcu .Drugi film je snimljen izmedju njih dvojice ali u helikopteru . Vucicu kazi ti nama ciju decu podmeces Briselcima kad ti dodju u posetu kuci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!