Хелм

Радикални исламиста Бакир Изетбеговић хвали Вучића?!

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је за телевизију Н1 да је премијер Александар Вучић моћан политичар и саговорник који пружа руку.

“Вучић нас зове да посетим Београд и да се релаксирају односи. Волео бих да неко дође у Сребреницу и да тако припремимо састанак. Нисмо још одредили формат састанка”, навео је Изетбеговић.

Изетбеговић каже да би сви требало да буду имуни на ратове наводећи да су Бошњаци и Срби три пута имали ратове и сукобе, рушили све и правили поново заједно””.

“Требало би да буду паметни након стогодишњег искуства. Имамо веома моћног србијанског политичара и саговорника који пружа руку”, навео је он.

На напомену водитеља емисије Прешинг да је Вучић у рату изјављивао да треба убијати стотину муслимана за сваког убијеног Србина, Изтебеговић каже да новинари сатерују политичаре у ћошак.

“Човек упорно говори да је направио грешке, да се каје и да има потребу да поправи неке ствари. Нама треба мир, овим народима треба мир, а ми имамо обавезе у ССП-у”, прокоментарисао је Изетбеговић.

Према његовим речима, они који негирају геноцид треба да се стиде што су се на тај начин односили према тој патњи.

“Ићи ће ти односи узлазним путем, односи Срба и Бошњака, биће увек спотицања, али ће то ићи узлазном путањом”, рекао је Изетбеговић.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!