ЕвроАзија

Кисинџер: Бити амерички непријатељ је опасно, али бити амерички пријатељ је погубно

Фотеље се љуљају под свом четворицом, а још свако од њих зна да ће сви греси бити сваљени на првога међу њима који падне – па ни један не жели да он буде тај први који ће бити смењен
А вашингтонски луткари још нису одлучили кога од њих првог да скину. Чије тело да баце Мајдану који прижељкује макар ритуалну жртву. Американцима се никуда не жури, али „кијевски богови“ знају да ће неко од њих пре или касније ипак бити жртвован. А што се то догоди касније – то ће жртва бити „крвавија“

Пише: Виталиј ТРЕТЈАКОВ

ЗА СВЕ су криви живци…

Украјинска тројка – Петар Порошенко, Арсениј Јацењук и Михаил Сакашвили – постављена је из Вашингтона.

Учиниле су то различите инстанце (условно: Бајден, Нуланд и CIA). Али, постављен им је услов да буду у добрим односима.

Пријатељства међу њима ипак нема јер је Јацењук бацио око на Порошенково место, Порошенко не жели да га напусти, иако му Јацењук не обезбеђује украјинско економско чудо.

Сакашвилију је такође обећано да ће напредовати, за то знају и Јацењук и Порошенко, само што први то не жели, а други жели. Порошенко жели, али не може да то обезбеди… Све у том стилу.

Аваков, министар полиције… има компромитујуће материјале против све тројице. Он сматра да ће се Американци… пре или касније послужити досијеима које је он нагомилао.

Међутим, и Сакашвили је много шта сазнао, мало-мало па нешто излане.

Аваков не жели да Вашингтон добија информације од Сакашвилија, а не од њега, Авакова.

Може се претпоставити да Аваков као Јерменин воли да иронише о Сакашвилију као Грузину (то су стари кавкаски обрачуни). Јер, Јермени тврде да Сакашвили није никакав Грузин, него Јерменин Саакјан, од оних Јермена који су почели да се пишу као Грузини (то су такође старе кавкаске размирице).

Све у свему, овде се много шта сплело у клупко…

А пошто се фотеље љуљају под свом четворицом, а још свако од њих зна да ће сви греси бити сваљени на првога међу њима који падне – ни један не жели да он буде тај први који ће бити смењен.

А вашингтонски луткари још нису одлучили кога од њих првог да скину. Чије тело да баце Мајдану који прижељкује макар ритуалну жртву.

Американци за Украјину одвајају све милијарду по милијарду, верујући да ће тако све развући до својих новембарских председничких избора и тако цео „украјински багаж“ увалити новој администрацији.

Американцима се никуда не жури, али „кијевски богови“ знају да ће неко од њих пре или касније ипак бити жртвован. А што се то догоди касније – то ће жртва бити „крвавија“.

Зато су сви нервозни.

Зато се и псују међусобно овако ружно, на пасја кола…

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!