Свет

Нико неће лимузине, Фијат отпушта 1.300 људи

Компанија Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) најавила је гашење 1.300 радних места у фабрици у Мичигену.

Компанија ће смањити број радника због слабе тражње за њиховим “крајслер 200 седан” лимузинама.

Овом мером ће “производња бити боље прилагођена тражњи” за овим моделом, који се производи у Фијат Крајслеровој фабрици у Стерлинг Хејтсу, око 72,4 километра северно од Детроита, извештава агенција Франс прес.

Ово је прво значајније отпуштање у ФЦА од 2009. године, које ће погодити око 41 одсто радника у фабрици, односно око три одсто особља које компанија запошљава у САД.

Продаја модела “крајслер 200 седан”, чији су главни купци фирме за рентирање возила, пала је више од 60 одсто у првом тромесечју ове године.

Генерални директор ФЦА Серђо Маркионе изјавио је у јануару да би тај аутомобилски гигант могао да заустави производњу “крајслера 200” и још једног мањег модела – “доџ дарта”.

Маркионе је ставио нагласак на већу производњу СУВ возила и пикап камионета, који су услед пада цена бензина постали посебно популарни у Сједињеним Државама.

Камионети су у марту чинили око 84 одсто Фијат Крајслерове продаје возила у САД, преноси француска агенција.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!