fbpx

Александaр Вучић 16. 09. 2008. год: „Можда ћу се бавити неким пословима попут берзанских или ћу помагати брату у вођењу фирме“

0
(0)

Погледајте комплетан интервју Александра Вучића дат 16.09.2008. године када је дао оставку на све функције у Српској радикалној странци (СРС). Преносимо читав интегрални текст тог интервјуа у коме Александар Вучић каже да ће се после оставке на место потпредседника СРС можда бавити берзанским пословима или ће помагати у вођењу фирме његовог брата. Сада нам нешто није јасно.

Како је тада у 2008. години Александар Вучић могао да помогне у вођењу фирме његовог брата када Александар Вучић премијер Србије у 2014. години тврди да његов брат никада није био власник фирме. Или је овде опет реч о неком фантомском брату који је ипак власник фирме у чијем би вођењу помогао Александар Вучић.

Иначе ова одлука Александра Вучића  о давању оставке на све функције у СРС у 2008. години била је мотивисана његовим преговорима са Демократском странком о његовом преласку у ту странку. Ти преговори су тада увелико били у току.

Уосталом прочитаје читав интегрални текст интервјуа из 2008. године и просудите сами.

___________________________________________________

16. 09. 2008. – Аутор: Д. ИСАИЛОВИЋ

ДОСТА ПОЛИТИКЕ, ИДЕМ НА БЕРЗУ!

Александар Вучић поднео оставку на све функције у СРС-у и најавио да ће се на неко време повући из политике, планира да се бави берзанским пословима или да развија породични бизнис

Дошао тихо, рекао шта има, готово заплакао и повукао се из политичког живота… Александар Вучић испред Скупштине Београда
Оно што је Пресс данима најављивао показало се тачним: генерални секретар СРС-а Александар Вучић поднео је оставку на све функције странци и повукао се из политичког живота. Вучић је испред Скупштине Београда изјавио да се „привремено повлачи из јавног живота“, али није искључио повратак у политику.

Вучић се јуче око 15 сати паркирао испред зграде Председништва Србије, прошетао до Старог двора, где се налази седиште градоначелника Београда, и коначно стао пред новинаре.

– Претходних неколико дана ћутао сам, надајући се да може бити постигнут договор две струје у Српској радикалној странци. Али, због стања у СРС-у подносим оставку на све функције у странци и повући ћу се из јавног живота. Одлуку да подносим оставку прво сам саопштио Драгану Тодоровићу и Томиславу Николићу – рекао је Вучић, приметно на ивици суза.

Не зовите ме

Он није могао да прецизира када ће се вратити у политички живот, али је рекао да ће му за то бити потребно „више од три дана“.
Александар Вучић испред Скупштине Београда

– Хвала на разумевању и коректном извештавању о дешавањима у СРС-у , али, молим вас да ме не зовете наредних дана. Зовите неког другог – казао је Вучић.

Двојац Николић – Вучић остаје

Према сазнањима Пресса, Томислав Николић и Александар Вучић су у сталној комуникацији и дојучерашњи генерални секретар СРС-а је обавештен о свим корацима који се тичу формирања нове Николићеве странке. За почетак, планирано је да Вучић помаже Николићу из сенке, а најближи Вучићеви сарадници увелико раде на писању програма и статута његове странке.

На питање да ли ће се накнадно прикључити странци коју ће основати Томислав Николић он је дао неодређен одговор:

– Највећи број мојих пријатеља је већ са Николићем, али сви они знају да одлуке доносим сам. Не желим да говорим лоше о колегама из СРС-а, али претходних неколико дана могао сам и сам да видим шта неки од мојих страначких колега мисле о мени. Ево, сад им је простор ослобођен и више их не ометам. Ипак се види ко је дорастао ситуацији – каже Вучић.

На питање постоји ли могућност да изабере трећи пут, односно да оснује своју странку, он је одговорио одрично.

– Нисам сујетан човек, нисам се родио у фотељи. Не треба ми ни фотеља председника странке и не патим да будем лидер. Моја је жеља да се победи режим Бориса Тадића, Ивице Дачића и Чедомира Јовановића, али очигледно је да то нису сви разумели на најбољи начин – рекао је Вучић.

Он је избегао је одговор на више пута постављено питање да ли остаје члан СРС-а.

– Од чега ћу сада живети? Ја имам своју професију, али можда ћу се бавити неки пословима попут берзанских или ћу помагати брату у вођењу фирме. Углавом, не брините за моју егзистенцију – рекао је Вучић, а потом је у пратњи неколицине крупних момака напустио плато испред Скупштине града.

Ћуте СРС и Николић

У СРС-у нису желели да коментаришу оставку Александра Вучића, а слично је и у табору Томислава Николића. Николић није желео да коментарише одлуку о повлачењу Вучића из политике, али је његов најближи сарадник Божидар Делић рекао да „разуме Вучићев став“.

– Поштујемо његову одлуку. Разумем га, али ми је жао што се макар и накратко повлачи, јер је он најталентованији млади политичар у Србији. Волео бих и верујем да ће, када одлучи да се врати у политику, да буде уз Тому и нас остале – рекао је Делић за Пресс.

Извор: ПРЕСС

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОД СПИНА ДО НЕИСТИНЕ: “Батут” упорно крије податке о зараженима и преминулима!

3.7 (3) Наново уведене конференције за медије Кризног штаба нису потребне ако ће грађани из …

Италијанска ТВ: Вучић преговара са Вучићем!

5 (7) Чињеница да председника Србије Александра Вучића има исувише у свакој прилици више није …

78 Коментара

 1. Mora da je neki brat po Babine linije neznate Naprednjaci prvo sami sebi poveruju u lazima pa misle da im drugi veruje.Vi narode sebije cudan ste narod daj da se svi odreknemo od plata penzija neka zive naprednjaci dabogda im zzadnje bilo Gori je od Hitlera ovi Unistice sve zivo jos malo ostanu ne skinu njih niko uhvatice debelo korenje.Misli da je Severna koreja srbija pa udri lazi po narodu Bjkama ispira mozak narodu.Treba ponovo 5 TI DA SE NAJURI OVA GAMAD

 2. Ma nije on to rekao.Namestili mu ovi zuti zbog ljubomore.

 3. a jucer nam govori da je jedinac… ajde pa pa

 4. U jbt, i brat mu je falsifikovan. On mora da je definitivno jedinac/

 5. Šta da radiš kad ne možes, otišao si, nek su ti sretni puti…šta da radiš kan nr možeš…http://www.youtube.com/watch?v=JcsqE9yIJHk

 6. Vucic: nisam to bio ja, ukrao mi neki picousti identitet, pa davao te strasne i lazne jzjave, znajuci da cu ja jednog dana biti prvi covek Srbije! Nista ne brinite, simpatizeri moji, nace cemo i njega, uhapsiti i procesuirati, kao i onoga koji je ukrao identitet mog brata i cele moje porodice, samo se jos ne zna za sve te kradje! Nemojte me vise nista pitati, povlacim se iz medija, ali ne i iz novina , televizije i radija!

 7. Vucic: nisam to bio ja, ukrao mi neki picousti identitet, pa davao te strasne i lazne jzjave, znajuci da cu ja jednog dana biti prvi covek Srbije! Nista ne brinite, simpatizeri moji, nace cemo i njega, uhapsiti i procesuirati, kao i onoga koji je ukrao identitet mog brata i cele moje porodice, samo se jos ne zna za sve te kradje! Nemojte me vise nista pitati, povlacim se iz medija, ali ne i iz novina , televizije i radija!

 8. Vucic: nisam to bio ja, ukrao mi neki picousti identitet, pa davao te strasne i lazne jzjave, znajuci da cu ja jednog dana biti prvi covek Srbije! Nista ne brinite, simpatizeri moji, nace cemo i njega, uhapsiti i procesuirati, kao i onoga koji je ukrao identitet mog brata i cele moje porodice, samo se jos ne zna za sve te kradje! Nemojte me vise nista pitati, povlacim se iz medija, ali ne i iz novina , televizije i radija!

 9. Vucic: nisam to bio ja, ukrao mi neki picousti identitet, pa davao te strasne i lazne jzjave, znajuci da cu ja jednog dana biti prvi covek Srbije! Nista ne brinite, simpatizeri moji, nace cemo i njega, uhapsiti i procesuirati, kao i onoga koji je ukrao identitet mog brata i cele moje porodice, samo se jos ne zna za sve te kradje! Nemojte me vise nista pitati, povlacim se iz medija, ali ne i iz novina , televizije i radija!

 10. Vucic: nisam to bio ja, ukrao mi neki picousti identitet, pa davao te strasne i lazne jzjave, znajuci da cu ja jednog dana biti prvi covek Srbije! Nista ne brinite, simpatizeri moji, nace cemo i njega, uhapsiti i procesuirati, kao i onoga koji je ukrao identitet mog brata i cele moje porodice, samo se jos ne zna za sve te kradje! Nemojte me vise nista pitati, povlacim se iz medija, ali ne i iz novina , televizije i radija!

 11. DVOICA LOPOVA UDRUZENA U KRDJI SU JACA OD JEDNOGA.

 12. DVOICA LOPOVA UDRUZENA U KRDJI SU JACA OD JEDNOGA.

 13. DVOICA LOPOVA UDRUZENA U KRDJI SU JACA OD JEDNOGA.

 14. DVOICA LOPOVA UDRUZENA U KRDJI SU JACA OD JEDNOGA.

 15. DVOICA LOPOVA UDRUZENA U KRDJI SU JACA OD JEDNOGA.

 16. Imao sam priliku da zajedno sa dvoje kolega iz Udruženja malih akcionara Energoprojekta u zgradi Vlade Republike Srbije čujem iz usta Siniše Malog da je tadašnji Prvi Potpredsednik Vlade Srbije A. Vučić rekao da je zaboravio da je sa našim udruženjem potpisao ugovor o saradnji 02 aprila 2012 godine i šta nam je tom prilikom obećao. Možda je čovek i zaboravan i stvarno zaboravlja šta je sve radio i izjavljivao u poslednjih nekoliko godina.

 17. Imao sam priliku da zajedno sa dvoje kolega iz Udruženja malih akcionara Energoprojekta u zgradi Vlade Republike Srbije čujem iz usta Siniše Malog da je tadašnji Prvi Potpredsednik Vlade Srbije A. Vučić rekao da je zaboravio da je sa našim udruženjem potpisao ugovor o saradnji 02 aprila 2012 godine i šta nam je tom prilikom obećao. Možda je čovek i zaboravan i stvarno zaboravlja šta je sve radio i izjavljivao u poslednjih nekoliko godina.

 18. Imao sam priliku da zajedno sa dvoje kolega iz Udruženja malih akcionara Energoprojekta u zgradi Vlade Republike Srbije čujem iz usta Siniše Malog da je tadašnji Prvi Potpredsednik Vlade Srbije A. Vučić rekao da je zaboravio da je sa našim udruženjem potpisao ugovor o saradnji 02 aprila 2012 godine i šta nam je tom prilikom obećao. Možda je čovek i zaboravan i stvarno zaboravlja šta je sve radio i izjavljivao u poslednjih nekoliko godina.

 19. Imao sam priliku da zajedno sa dvoje kolega iz Udruženja malih akcionara Energoprojekta u zgradi Vlade Republike Srbije čujem iz usta Siniše Malog da je tadašnji Prvi Potpredsednik Vlade Srbije A. Vučić rekao da je zaboravio da je sa našim udruženjem potpisao ugovor o saradnji 02 aprila 2012 godine i šta nam je tom prilikom obećao. Možda je čovek i zaboravan i stvarno zaboravlja šta je sve radio i izjavljivao u poslednjih nekoliko godina.

 20. Imao sam priliku da zajedno sa dvoje kolega iz Udruženja malih akcionara Energoprojekta u zgradi Vlade Republike Srbije čujem iz usta Siniše Malog da je tadašnji Prvi Potpredsednik Vlade Srbije A. Vučić rekao da je zaboravio da je sa našim udruženjem potpisao ugovor o saradnji 02 aprila 2012 godine i šta nam je tom prilikom obećao. Možda je čovek i zaboravan i stvarno zaboravlja šta je sve radio i izjavljivao u poslednjih nekoliko godina.

 21. Pa to nije taj brat di bi bio.Taj brat ima firmu i niko mu nije ukrao indentitet a radi posteno.

 22. Pa da to firmu ima Andrej Vučić, a ne Andrej Vučić. (Jebem ih u usta mrtva!)

 23. АВ. АВ… кев, кев, кев……

 24. mora da su banane pojeftinile pa zato prodajemaglu

 25. hahahha verovatno misli na firmu koju njegov brat nikada nije imao

 26. Бата му направи грдне невоље са 300 хиљада јевреја а АВ окреће СРБСКЕ МИЛИЈАРДЕ И ЈОШ СЕ ЗАДУЖУЈЕ КОД ММФ. Има да буду богарији од ШИНЂИЋА.

 27. Andreji su barabe možda „ukrale identitet“, ali stvarni „problem“ sa identitetom ima Aleksandar! U psihijatriji se to naziva „zamena identiteta“!

 28. VUCICU.!!! JESI CUO ZA CUVENU,, IZREKU??? U LAZI SU KRATKE NOGE.!!! LAZOVCINO!!!!!!!!!!!!!

 29. Pomazes mu i danas u vodjenju firme!!!
  🙂

 30. jebo majku pokro lovu , pa ce se baviti tim poslom opet, prvo pare nazad sa najvecim kamatama , pa kazna i zatvor obojici a veci ovom majmunu sto je sve krao u ime zakona

 31. Dajte molim vas to je bio falsifikovani bata i falsifikovana seka,nemojte da mijesate pojmove. Nisu oni krivi sto im pare same lijezu na bankovne racune u inostranstvu i sto imaju po koji pasos ili licnu viska. To je za slucaj da ih zagube

 32. Bolje da nije porekao vec receno.Bilo bi mu,garant bolje,lakse bi disao,bolje bi spavao,ne bi ga mucile nesanice i nocne more,ne bi mu radni dan trajao po 26 sati.To bi za nas ,pogotovo penzionere,u sklopu penzionerska pljacke,tj,pljacke penzionera,bilo bolje jer bi nasa prihodovna strana bila bolja.Jedini problem je sto bi ,i to je pod? njegova prihodovna strana ,bar prema tabelama koje su izbacili u novine ,a odnose se na plate visokih funkcionera,pa i njegovu,i njegova plata bila ,mozda veca,ali ,sta? ako bi bila manja,kao moja penzija.

 33. Bolje da nije porekao vec receno.Bilo bi mu,garant bolje,lakse bi disao,bolje bi spavao,ne bi ga mucile nesanice i nocne more,ne bi mu radni dan trajao po 26 sati.To bi za nas ,pogotovo penzionere,u sklopu penzionerska pljacke,tj,pljacke penzionera,bilo bolje jer bi nasa prihodovna strana bila bolja.Jedini problem je sto bi ,i to je pod? njegova prihodovna strana ,bar prema tabelama koje su izbacili u novine ,a odnose se na plate visokih funkcionera,pa i njegovu,i njegova plata bila ,mozda veca,ali ,sta? ako bi bila manja,kao moja penzija.

 34. Trebalobi vas novinare sve na goli otok , nista istinito ne objavite gori ste od bilo koje zenturace koja samo prica cula kazala ..

 35. Trebalobi vas novinare sve na goli otok , nista istinito ne objavite gori ste od bilo koje zenturace koja samo prica cula kazala ..

 36. Koje firme,kom bratu… pa covek ima dve sestre jedna je udata u Tadzikistanu a druga je u Somaliji pomaze obolelima od ebole!!!

 37. Jadan li si i ti i oni koji su glasali za tebe a i svi mi

 38. Васиљка Дожић

  Сваку реч овде могу да потврдим ,а у више наврата сам тражила да се присетите његових речи-о помагању брату -о вођењу бизниса или маркетингом да се бави-и потом је показивао на телевизији шта би ти било као -политички маркетихг-како држите руке-опружене или савијене није то свеједно-како ходате-како гледате…итд………а касније се појављује николић и каже не брините ви само да мени дође вучић-онда сам ја на коњу….!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *