Које ћеш то српске производе да извозиш преко луке Бар Вучићу и зар није Констанца ближа и јефтинија за транспорт и извоз?

Које ћеш то српске производе да извозиш преко луке Бар Вучићу и зар није Констанца ближа и јефтинија за транспорт и извоз?

0
(0)

Београд – Србија хоће да купи Луку Бар, ако не сама, онда са партнером, а до априла 2017. године планира да све од Хоргоша до Прешева буде ауто-пут, каже премијер Србије.

Премијер Александар Вучић рекао је да је куповина луке веома важна.

„Немамо сва финансијска средства, али имамо половину. Гледамо у будућност и зато желимо луку. Хоћемо пуну реиндустријализацију, да имамо решење за Железару, да имамо извоз, не само сировина, већ финалних производа. Имамо најјефтинију железницу, треба нам лука“, рекао Вучић.

Вучић је рекао да верује да неће бити проблема, ни политичких, ни финансијских.

„Мислим да можемо да купимо и Луку Бар и томе сам разговарао и са премијером Кине Ли Кећјанг, јер ми не желимо никакву врсту непријатељског преузимања. Желимо да то радимо по тржишним условима, желимо да будемо власници Луке Бар и мислим да политичких проблема неће бити, а ако нађемо партнера неће бити ни финансијских“, рекао је премијер гостујући на Првој телевизији.

Говорећи о инфраструктури, рекао је да ће од Хоргоша до Прешева, Градине или Димитровграда целим путем бити ауто-пут и да ће Коридор 10 тако после много година бити завршен у марту или априлу 2017. године.

„За три године биће изграђено више путева него у периоду од 1968. до 2014. То је случај и са железницом“, рекао је премијер.

Такође, рекао је да ће у исто време бити завршен и Коридор 11, пут од Сурчина до Чачка.

„Биће много деоница отворених до тада, али март и април 2017. су датум за завршетак. Најкомпликованија деоница, од Чачка до Љига биће отворена у августу 2016. године“, рекао је Вучић.

Премијер Србије је рекао да ће боља инфраструктура привући стране инвеститоре, а на питање да ли проверава компаније које су субвенционисане, рекао је:

„Зову ме погрдним именима. Зову ме од Атиле до зликовца, али нисам луд да им дајемо паре, па да не проверавамо да ли су урадили оно што смо се договорили“, рекао је Вучић.

Вучић је најавио и долазак две америчке компаније из ауто-индустрије, „Лир“ и „Делфи“ у Нови Сад, са две фабрике и укупно 5.000 или 6.000 радних места. Како је рекао, у питању су делови за аутомобиле.

Вучић је рекао да су за 2015. годину најважнији бољи економски показатељи – много нижи дефицит од планираног, раст индустријске производње, привредни раст, као и смањење незапослености.

„Фискални – да мирише на чисто“

„Не тражите ви фискални рачун да видите шта сте потрошили, него зато што 20 одсто тога иде у путеве, школе и болнице. Има да уђем у сваку болницу и дом здравља, да мирише на чисто. Не тражим да будете полицајац, него савестан грађанин. У Швајцарској је онда свако полицајац“, рекао је Вучић.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада осам година као диктатор, сопствена га полиција прислушкује и сада је он жртва?! Ма марш бре!!!

Влада осам година као диктатор, сопствена га полиција прислушкује и сада је он жртва?! Ма марш бре!!!

4.4 (7) ПO налогу Тужилаштва за организовани криминал Србије, Радна група српског Министарства унутрашњих послова …

У Београду поднета прва тужба против НАТО због осиромашеног уранијума

У Београду поднета прва тужба против НАТО због осиромашеног уранијума

4.7 (3) Адвокат Срђан Алексић поднео је Вишем суду у Београду прву појединачну приватну тужбу …

2 Коментара

  1. Fiat 500. Kao i da imamo nešto drugo. Još par godina. I šta posle?

  2. Al se dečko zaigrao!
    A šta to tako značajno izvozimo, pa ne možemo bez sopstvene luke?
    Bolnice i trebaju da mirišu na čisto, a meni u ovoj priči nešto smrdi!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend