Вучић заоштрава односе са Русијом: Не признајемо Крим као саставни део Русије, он припада Украјини!

Премијер Александар Вучић и председник Украјине Петро Порошенко истичу да су Србија и Украјина пријатељске земље и да треба више да раде на међуодносима.

Вучић и Порошенко су телефоном разговарали о односима две земље и о улози Србије као председавајуће ОЕБС-а у украјинској кризи, саопштила је Влада у Београду.

Осим тога, Вучић истакао је да Србија чини све како би објективно и непристрасно помогла у решавању свих спорова и проблема на територији Украјине.

Како се наводи, закључено је да је неопходно да Србија и Украјина више раде на успостављању ближих билатералних, политичких, а посебно економских односа.

Они су и разменили позиве за посете делегација Србије и Украјине на највишем нивоу, и договорили се о настављању редовне комуникације о свим важним питањима, пише у саопштењу.

Вучић је захвалио Порошенку због подршке Украјине територијалном интегритету Србије, а председник Порошенко је захвалио Влади Србије због јасног става о питању украјинског суверенитета, пише у саопштењу.

Бета

Актуелно

НИСУ ХТЕЛИ ЗАЈЕДНО СА СТАМАТОВИЋЕМ: Двери и радикали у Севојну испод цензуса

Севојно – Српска радикална странка и Српски покрет Двери нису прешли цензус на локалним изборима …

На политичком сметлишту: ДС, СРС, ДСС, ЛДП-а, ДЈБ-Двери…

Први, непотпуни резултати београдских избора, донели су нам очекиваног првопласираног, али оно што се дешава …

2 Коментара

  1. Да Вучићу, лепо сте то исговорио у првом лицу једнине. Вучићум, Ви не признајете Крим као саставни део Русије, то ја могу да разумем, али испустио си ону коначну и завршну реченицу, изузетак је мој послодавац, Порески обавезник Србије, ДРАГАНешковић, јер он признаје искључиво Крим у саставу Русије. Вучићу. Ја сам Ваш послодавац, ја Вас запошљавам и ја Вам дајем плату и Ви сте у потпуности подчињени и у вазалном односу према мени као и према сваком Пореском обавезнику Србије., ваљда нисте толико глупи да ову стање подчињености и вазалности не доведете у питање, мада ја би то волео да се догоди јер би из тога произашло Ваше моментална суспензија са јавне функције од општег јавног интереса. позз. ДРАГАНешковић

  2. Pazi nesto, sto su se nasli „drzavnici“ sluge istog gospodara, a gospodar djavolov sluga. Drzave im „rascvetale“ hocu reci raspadaju se, a oni pametuju. Bojim se da se Putin ne uplasi izjave picoustog i cokoladnog. Krim je vekovna ruska teritorija, a vas dvojica mozete da je’te govna i telefonom i stvarno! Je l’ jasno, bre?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons