Политика

Живот и политика Ивице Дачића: од Малог Слобе до великог преваранта и велеиздајника

У Србији је, што се политике тиче, још актуелан виц о Ивици. Када Срби изаберу на гласању Коштуницу, добију Ивицу Дачића. Када изаберу Бориса Тадића, добију Ивицу, када победи Вучић, опет добију Ивицу Дачића. Он је по националности Хрват, данас није више премијер, али је потпредседник Владе Србије и као министар иностраних дела, као представник Србије, председава ОЕБС-ом. Хоће ли се скоро угасити Дачићева звезда, а њен пад завршити у Забели, неколико километара од гроба Слободана Милошевића?

Ивица Дачић је, након завршетка студија, постао портпарол СПС-а. Трудио се и да својим стасом и гласом личи на Милошевића. Звали су га Мали Слоба. По налогу Слободана Милошевића, тадашњи шеф Државне безбедности Србије Јовица Станишић добио је задатак да ожени Ивицу Дачића. Полиција је Милошевићу описала Малог Слобу као “љубитеља женског тела“. Пронађена је брзо девојка за њега, тек свршена средњошколка Сања.

Ивица Дачић је полако улазио и у велики бизнис. Његова земљакиња, из Житорађе, где је и он одрастао, Светлана Величковић удала се за Жељка Ражнатовића Аркана, који је био комадант Српске добровољачке гарде, власник фудбалског клуба „Обилић“ и више стамбених и пословних објеката.

Ивица је био близак Цеци, дружио се и са Арканом, а био је присутан и на њеној свадби, а и на Аркановој сахрани. Посебан бизнис почео је са Драганом Марковићем Палмом, Аркановим саборцем.

Палма је припадао свету подземља. Огромне паре, Палма и Ивица Дачић зарадили су продајом угља који се вади у „Ресавици“. Држава улаже велика средства у рад рудника, како би угаљ на тржишту био јефтин енергент. Палма је поткупљивао целу производњу, и уз помоћ Дачића препродавао је, по троструко већој цени државним предузећима, чији директори су морали да слушају Дачићеве налоге.

Претпоставља се да су Палма и Ивица Дачић згрнули неколико милиона евра. Јагодина, Ћуприја и Параћин постали су Палмина „зона интереса“. Дачић му је омогућио да добије дозволу за регионалну телевизију „Палма плус“, и Драган Марковић је почео да поправља свој имиџ – од насилника и убојице до политичара, народног посланика.

Живот и политика Ивице Дачића: од Малог Слобе до великог преваранта и велеиздајника

Није случајно Палма ушао у коалицију са Дачићевим СПС-ом. Два ратна друга одлучили су да осигурају свој капитал.

Ивица Дачић је, послујући са Светланом Ражнатовић, проширио своје богатство. Када је покренута прича да се сруши стадион „Обилића“, под оптужбом да се налази на гробљу, умешао се Ивица Дачић, посланик СПС-а у парламенту, и својим везама је узео Цецу у заштиту. Наравно, Цеца је лепо платила свом земљаку за “заштиту“. Ивица је посредовао и када је Цеца продавала фудбалере, и тако, према налазима српске полиције, на иностраним рачунима оставила 26 милиона евра. Ивица је Цеци препоручио да на време побегне на Кипар. Када је Ивица постао министар унутрашњих послова, Цеца је могла мирно да спава, и да се врати у свој Београд.

Списак афера у којима је и име Ивице Дачића је импресиван. У афери “кофер“ од хапшења га је спасила СМС порука коју му је послао тадашњи генерални секретар Владе Србије Дејан Михајлов. У тој акцији полиције ухапшен је Дачићев кум Владан Заграђанин, који је у то време био и директор СПС-а. Дачић, наравно, није поднео оставку на партијску функцију, јер је био учесник у рекетирању израелског бизнисмена. У то време Дачић је лепо сарађивао са Динкићевим пљачкашима.

Главна преокупација господина Дачића да преузме министарство унутрашњих послова се и остварила. За време Милошевићеве власти побијено је много људи. Новинар Славко Ћурувија, секретар ЈУЛ-а Зоран Тодоровић Кундак, министар одбране Павле Булатовић, начелник управе криминалистичке полиције Београда Милорад Влаховић, начелник Полицијске станице Савски венац Драган Симић, заменик министра полиције Радован Стојчић Баџа…Ниједна ова смрт није истражена, нити су убице приведене закону. Сва убиства су политички мотивисана.

Посебно је занимљив случај убиства четворочлане породице брата прве Арканове жене Наталије. Њен брат је нађен мртав у стану са женом и двоје деце. Током акције “сабља“ показало се да је наредбу за убиство издала Светлана Ражнатовић, да би упозорила Арканову прву жену Наталију да се не петља у наследство. Сва ова убиства Ивица Дачић учинио је трајним мистеријама.

Како ће Ивица Дачић успети да сакрије своје прљаве трагове? Његов досије је у оптицају, и тешко га је сакрити од очију јавности. Недавно је читав свет сазна да постоје тајни рачуни у банкама, али је један службеник банке, Франко-Италијан Ерве Фалсијани, укравши тајна банчина документа, изнео преваре на светлост дана. Наиме, он је радио за швајцарску филијалу приватне британске банке ХСБЦ, а документе које је однео показују да је та банка помагала богатим клијентима да утаје порезе у својим земљама.

Ивица Дачић са својим пријатељом Хашимом Тачијем (Фото: Танјуг)

Међу клијентима налазе се и 38 српских држављана, а уложена сума достиже 46,6 милиона долара. Колико новца је на рачуну Ивице Дачића? Чиме је, заједно са Миланом Баћевићем, тастом Бранислава Николића, сина председника Србије, у Москви уговорио коалицију са Српском напредном странком, одрекавши се коалиције са ДС-ом, јер је њен лидер Борис Тадић изгубио председничке изборе од Томислава Николића, Дачић је навукао бес демократа, а Александар Вучић, још као кандидат за премијера, почео је отворено и на сва уста да понижава Ивицу Дачића, а његов билтен Информер је објавио преко 150 насловних страна, на којима је Дачића описивао као нарко дилера, и будућег затвореника.

На овај начин Вучић је желео да натера Ивицу Дачића да као премијер потпише Бриселски споразум о предају Косова, а који је он са својом криминалном групом дебело наплатио.

С друге стране, Миодраг Ракић је притискао Вучића да ухапси Дачића, и опет уђе у коалицију са ДС-ом, а имао је Вучића у шакама за сијасет коруптивних радњи и криминала који Александра могу да одведу на стални боравак у Забелу.

А и сам Дачић је био неопрезан у избору сарадника. Један од његових саветника, који је то место дебело платио, да би избегао хапшење у Бечу, откуцао је, на око 80 страница све послове које је имао са Дачићем!

А реч је о транспорту дроге, узимању пара на име заштите Дарка Шарића и његовог пословног тима од неколико милиона евра…Дачићев саветник је обављао транспорте хероина преко Македоније, до Беча, у кооперацији са македнонским шефом државне безбедности Сашом Мијалковим. Он је син покојног Јордана Мијалкова, првог министра полиције Македоније, који је погинуо код Бујановца 1991. Мајка премијера Македоније Николе Груевског Нада, и отац Саше Мијалков су рођени брат и сестра. Саша Мијалков има рођеног брата Владимира, он је млађи, а помоћник је директора Царине Македоније.

Дакле, транспорти су били безбедни. Записник о саслушању Дачићевог саветника доспео је у руке Осwалда Кесслера, саветника у аустријском министарству унутрашњих послова, иначе члана Велике немачке ложе, који га је проследио свом новостеченом брату Александру Вучићу.

Колико је новца легло на Дачићеве рачуне.

Једног тренутка, чинило се да ће Дачић, као премијер, а потом као први потредседник Владе, бити ухапшен, јер се очекивала предаја Дарка Шарића. Ипак, Ивица је спас потражио у Црној Гори, јер је преко тамошњих политичара тражио заштиту од енглеске обавештајне службе, да га спаси од Вучићевог прогона.

Са позиције првог потпредседника Владе Србије и министра за инострана дела, Дачић је почео многе у коалицији да задужује.

Његов сеиз на месту генералног секретара министарства Вељко Одаловић је на бруталан начин, и без икакве процедуре, за другог секретара амбасаде у Риму послао Немању Секицког, бившег аналитачара у новосадској полицији.

Он је зет Јоргованке Табаковић, а Одаловић му је одредио плату од 4.500 евра, плус 1.300 евра за плаћање стана и 1.500 евра за накнаду његовој супрузи! Чим су се сместили у Риму, гувернерка је послала кћерки 470 хиљада евра, да купе стан у престижном делу Рима!

Живот и политика Ивице Дачића: од Малог Слобе до великог преваранта и велеиздајника

Ивица Дачић се лако ослобађа својих сарадника. Прво је то учинио са кумом Владом Заграђанином, после афере “кофер“ а на цедилу је оставио и другог кума Бранка Лазаревића, који му је био шеф кабинета. То се десило и са Вањом Вукићем, последњим шефом његовог кабинета, чији рођени брат је недавно ухапшен. Вукић је имао задатак да спречи Дачићеву вишегодишњу љубавницу Ивану Петровић, коју је запослио у маркетингу Дунав осигурања, да натера Ивицу на развод, јер се она позивала на Вучића, који се, такође, развео. Несрећни Вукић је плаћао врачаре да омађијају Ивану Петровић, коју му је подметнуо бивши саветник, да би Дачића држао у шаци.

Господин Дачић председава, до краја јуна, ОЕБС-ом. Да ли ће изгурати пун мандат? О томе у следећим бројевима…

 

Милица Грабеж, Таблоид

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

  1. PRVI PUT SAYNAJEM DA JE IVICA DA;I’ HRVAT,TO SU NA[E SRPSKE GLUPOSTI,HRVAT JE MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA,HRVAT JE MINISTAR YA PRIVREDU,HRVAT JE YAMENIK JAVNOG TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE,CRNOGORAC JE DIREKTOR POLICIJE,CRNOGORAC JE MINISTAR POLICIJE ,CRNOGORAC JE JAVNI TUŽILAC ZA RATNE ZLOČINE,A TO JE STANJE U CELOJ SRBIJI.CRNOGORCI PROTERAŠE SRPSKU CRKVU I SVEŠTENIKE,HRVATI SU PROTERALI IZ HRVATSKE SVE ŠTO JE SRPSKO,STANJE NIJE BOLJE NI U MAKEDONIJI,A MI SRBI TO MIRNO I NEMOĆNO GLEDAMO,I UMESTO DA SRBIJU OČISTIMO PO UGLEDU NE SUSEDE,MI SE TRUDIMO JOŠ DA IM PRIKAZUJEMO GOSTOPRINSTVO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!