Насловна / Свет / ЕвроАзија / 36 тона украјинских златних резерви пребачено из Кијева у трезоре америчког ФЕД-а у Њујорку!

36 тона украјинских златних резерви пребачено из Кијева у трезоре америчког ФЕД-а у Њујорку!

Мистериозним авионским летом којим су се у петак 7. марта у 2 сата ујутро из ваздушне луке Бориспол у близини Кијева украјинске златне резерве су пребачене у Њујорк, одакле би требале бити похрањене у трезорима америчког ФЕД-а.

Можда би све прошло неопажено да (случајно или не) један независни украјински портал није објавио следећу вест:

“Вечерас 07. 03. 2014., око 02:00, нерегистровани авион је полетео са аеродрома Бориспол. Особље Бориспола је пре појаве авиона приметило четири камиона и два теретна минибуса како улазе на аеродром. Возила нису имала регистарске плочице нестале. Петнаест људи у црним униформама, маскама и непробојним прслуцима су изашли, а неки су били наоружани аутоматима. У авион су унели више од четрдесет тешких сандука. Након тога су дошли непознати мушкарци и ушли у авион. Све је обављено врло журно, а након истовара су возила одмах напустила писту и авион полетео по хитном поступку.”

Даље се наводи како су запослени на аеродрому Бориспол, који су видели ову мистериозну “специјалну операцију” одмах обавестили управу, одакле им је поручено “да се им не мешају у туђи посао”.

Касније је уредник дневног листа Искра из Запорожја назвао једног од бивших високих дужносника Министарства финанција који му је рекао “како су те ноћи по налогу једног од нових вођа све златне резерве Украјине пребачене у Сједињене Америчке Државе.

Крис Пауел, главни секретар америчког ”Голд Анти-Труст Ацтион Цоммиттее Инц.” (ГАТА) на питање: “Има ли каквих сазнања о овом трансферу?”, одговорио је “како ће ГАТА одмах контактирати Федерал Ресерве Банк у Неw Yорку и амерички Стејт Дипартмент, те открити јесу ли Сједињене Државе предузеле мере чувања украјинских златних резерви, а о могућим сазнањима ће медије обавестити накнадно”.

Актуелно

Кловн постао нови председник Украјине

Kомичар Володимир Зеленски прогласио је победу над Петром Порошенком у другом кругу председничких избора у …

У Украјини ће бити одржан други круг председничких избора, у првом води кловн

Други круг председничких избора одржаће се у Украјини, саопштила је председник Централне изборне комисије Татјана …

7 Коментара

 1. Ivan Petrovic

  pa normalno. svaki rat je namesten da bi se podelile pare i obogatile stoke na vlasti dok ljudi ginu. jel ovo nesto novo?

 2. Дарко Живановић

  Па нека им Велики брат „чува“

 3. Cedo Simeunovic

  To nije nimalo cudo jer kaubojci od njihovog nastanka napadaju druge i otimaju blago.

 4. Zoran Sveljo

  Znas kad ce to zlat vise da vide? NIKAD kao ni nemci njihovo koje se nalazi u SAD.

 5. To je kao kad bi vuku dali da čuva ovce! Tako će i hohlovsko zlato biti sačuvano!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *