Србија

Доста је било: ЕУ бирократија изгубила компас, учествује у Вучићевој кампањи

Покрет “Доста је било” оптужио је данас лидере Европске уније (ЕУ) да учествују у председничкој кампањи Александра Вучића и позвао их да сачувају макар привид неутралности у актуелној кампањи у Србији и откажу све предизборне посете кандидата владајућих партија.

“Данас је најављена посета Александра Вучића, као председника Владе и уједно и кандидата за председника Србије, Ангели Меркел усред предизборне кампање. Несхватљиво је да лидери ЕУ на овакав директан начин учествују у злоупотреби функције председника Владе и кампањи Александра Вучића за председника Србије”, пише у саопштењу.

Тај покрет је додао да је незабележено у историји демократских друштава да председник Владе суспендује Скупштину и да се са места председника Владе кандидује за председника Србије.

“Ово изгледа нимало не смета ни Ангели Меркел, ни Федерики Могерини нити било ком другом званичнику ЕУ. У Немачкој је одлуком Савезног суда из 1977. године забрањено управо ово што Вучић ради. У сваком Дневнику РТС-а, Вучићу као председнику Владе и осталим министрима у његовој Влади, посвећено је више од половине укупног трајања Дневника што представља очигледну и бесрамну злоупотребу актуелне политичке функције. У уређеним демократијама, то је незабележена и недозвољена пракса”, наводи “Доста је било”.

“Доста је било” је оценио да је бирократија ЕУ “потпуно изгубила компас” и жртвовала све прокламоване вредности зарад својих краторочних интереса који су дубоко супротстављени животним интересима грађана Србије за уређеном земљом.

Бета

Један коментар

  1. pa jebeš onda glup narod ako glasa za ovu fukaru onda ste vi narode još veće.ali čitam komentare kako se srbi svađaju oko stranaka samo što je tile zavadio srbe a ovi samo strankama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!