Македонија

Македонија: Груевски пред хапшењем, блокирана улица испред зграде Суда

Кривични суд у Скопљу одлучује о захтеву Специјалног јавног тужилаштва за одређивање притвора бившем премијеру и председнику најутицајније опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ Николи Груевском. Испред зграде Суда у току је протест педесетак присталица те странке, које се противе његовом притварању.

Специјално јавно тужилаштво јуче је поднело оптужницу против Груевског у случају „Титаник“ за изборне преваре и тражи да му се одреди притвор.

Тужилаштво је подигло још 17 оптужница за друге случајеве за чије починитеље такође тражи притвор, а реч је о бившим функционерима и особама блиским Груевском.

Присталице ВМРО-ДПМНЕ возилима су блокирале улицу испред зграде Кривичног суда.

Они се противе захтеву за одређивање притвора Груевском.

Груевски је оптужен због куповине „мерцедеса“ вредног 600.000 евра, незаконитог рушења станова и незаконитог уговора о изградњи два ауто-пута са кинеском компанијом, због чега је државни буџет наводно оштећен за 155 милиона евра.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!