Политика

СНС послала 30 батинаша у Смедеревску Паланку, опозиција тражи смену власти!

БЕОГРАД – Демократска странка (ДС) оптужила је данас Српску напредну странку (СНС) да је организовала групу од 30, како се наводи, батинаша који у Смедеревској Паланци малтретирају и прете одборницима опозиције у том граду, након што је поднета иницијатива за смену власти у локалном парламенту.

Опозиција, коју чине ДС, Српски покрет обнове, Социјалистичка партија Србије, Демократска странка Србије, Јединствена Србија и самостални одборници, предали су 22. јуна 29 потписа од укупно 49 одборника, чиме су затражили смену локалне власти.

“Од тада се појавила група од 30 батинаша који свакодневно прете, упадају људима у куће и радње. Један одборник је на кратко отет док је други малтретиран и поливан водом. Пет пријава од стране одборника је поднето полицији која не реагује и самим тим одобрава ове поступке. Исти ови методи и одреди су коришћени широм Србије и постали су правило од 2012. године”, наводи се у саопштењу ДС.

Та странка је навела да су уручени откази људима који у општини раде и по 25 година а истовремено су сакривани сви печати.

“Према сазнањима на терену, свим овим прљавим радњама руководи Бранко Маловић, члан Извршног одбора СНС”, наводи ДС.

Та странка је додала да су с тим сазнањима упознати министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Седница на којој ће се одлучивати о смени локалне власти у Смедеревској Паланци заказана је за четвртак, 6. јул.

“Услед отворених претњи да ће физички забранити улаз у зграду Општине позивамо све медије да у четвртак у 10 часова буду на седници у Смедеревској Паланци.

Опозиција је поднела захтев полицији да у четвртак буде присутна на седници како би омогућили несметан рад одборницима али изражава сумњу у њену спремност да испуни своју дужност након што се по ко зна који пут претворила у помоћни сервис батинаша.

“Позивамо јавност и надлежне органе да се супротстави насиљу режима које је угрозило све демократске и цивилизацијске тековине које је Србија тешком муком достигла”, додаје ДС.

Курир.рс/Бета

фото: Илустрација

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!