Србија

Осим полагања венца, Вучић није ни поменуо Оливера Ивановића у разговорима са грађанима

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је да “само велика излазност побеђује” на локалним изборима у Београду, али и да гласање за мале партије не даје могућност да се тај посао уради онако како народ жели.

“Ја се борим и позивам чланове и симпатизере Нове Србије да помогнемо да ова Вучићева екипа оде са власти у Београду и зато треба подржати свакога ко се кандидује, а озбиљан је кандидат. А не ови вештачки које они праве да би разбили српску опозицију, поделили и уситнили гласове и тако добили преливање гласова и покушали да победе”, казао је Илић новинарима у Београду.

Он је додао да је више пута поновио да су два најозбиљнија кандидата у Београду Александар Шапић, за кога је оценио да је најозбиљнији, и Драган Ђилас за којег могу да гласају они који не желе за Шапића.

“То даје неку шансу да се у Србији нешто промени… Трећи набољи кандидат је Демократска странка. Све друго води у цепање и расипање гласова. Разочаран сам што српска опозиција није схватила да највише у две колоне треба да иде и да је то кључ сигурног успеха”, истакао је Илић.

Према његовим речима, опозиција треба да гласове “узме од народа који хоће промене”.

“Београд хоће промене, већина Београђана тражи промене и хоће за опозицију да гласа и зато сам апеловао, још није касно, да се све групише око две, евентуално три колоне и да се тако сигурно победи. Све друго иде на страну Вучића и имаћемо једну вештачку победу која ће разочарати грађане Србије, а првенствено грађане Београда”, рекао је Илић.

Он је рекао да Нова Србија није хтела да излази на изборе у неким малим групацијама или посебно сама, јер, како је рекао “то је све велики ризик, треба ићи на нешто што је сигурно”.

Говорећи о посети председника Србије Александра Вучића Косову, Илић је рекао да је то организовано како би се народ умирио после убиства Оливера Ивановића и да би се показала стабилност државе, а да се “то претворило у једну лакрдију”.

“Председник Србије једноставно је разговарао са неким грађанима, ко их је одабрао, како и по ком систему… обећавао, делио козе, овце, јагњад, тракторе, коме год је нешто затребало”, казао је Илић и додао да је Влада од председника добијала налоге што је “противуставно”.

Он је додао да осим полагања венца на место где је погинуо Оливер Ивановић, он у тим разговорима није поменут.

“Циљ посете је био да неко спере грехе пред народом, тобоже о великој бризи о српском народу на северу Косова. А Оливер Ивановић је пре само неколико месеци проглашаван за издајника, човека који дестабилизује северно Косово… Срамота је била да се Марко Ђурић понаша онако лицемерно, то је једна брука и Вучић је требало да га смени због свега што се догодило на Косову”, истакао је Илић.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!