ПОБУНА У СПЦ! Тражи се одлучан став о Косову!

ПОБУНА У СПЦ! Тражи се одлучан став о Косову!

0
(0)

Шест владика СПЦ затражило је од Синода да закаже Сабор, како би се СПЦ одредила и заузела јединствен став о решењу за Косово и Метохију, пише Блиц.

Према наводима тог листа, епископи су захтеве упућивали у последња два месеца, али Синод ни једном од владика није конкретно одговорио.

„Захтев за одржавање Сабора није директно повезан са потписивањем Апела за Косово и Метохију, а на којој су свој параф ставиле и поједине владике и свештенство. Сабор је затражен знатно раније него што је Апел састављен“, пише Блиц.

Према речима једног од владика који није именован, захтев за одржавање Сабора „није ни за, ни против председника Вучића, и било би погрешно да се то тако тумачи“.

„Одржавање Сабора је природан след, одговоран однос и одговор на ситуацију у којој се налазе народ и држава“, навео је тај владика и истакао да „косовско питање улази у своју завршну фазу и неопходно је да се Црква одреди према догађајима“.

„Црква мора јединствено да каже која је то граница до које идемо, да пружи саборски одговор на позив председника за унутрашњи дијалог о косовском питању“, рекао је владика, преноси Блиц.

Један од владика који није затражио Сабор, близак је мишљењу оних који јесу, јер истиче да је чињеница да док нема јединственог, саборског става, „владике наступају по својој вољи и савести“.

„Тако имамо и потписе на Апел, али тако смо имали и иступање митрополита које је изазвало различите реакције у јавности, непотребне Цркви. Цркви није потребна политизација“, каже владика чија је епархија на простору Србије, наводи Блиц.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛУКАВИ ПАПОЉУБАЦ отишао у Јасеновац да позива на ћутање и да одатле пегла геноцид Ватикана и усташа?!

ЛУКАВИ ПАПОЉУБАЦ отишао у Јасеновац да позива на ћутање и да одатле пегла геноцид Ватикана и усташа?!

4.9 (11) Србија данас: ТЗВ. Патријарх српски Порфирије кога је изнедрило комуно-усташко подземље и то …

Божидар Митровић: Како је протекла комуно-усташка операција, звана „Патријарх“ (видео)

Божидар Митровић: Како је протекла комуно-усташка операција, звана „Патријарх“ (видео)

4.6 (5) – Ми имамо једну ватиканско-удбашку операцију, звану „Патријарх“, где је Председник Србије дошао …

Један коментар

  1. Sjajno, sada uz apsolutisticku vlast imamo i apsolutisticku crkvu! Kada se sada pogleda proslosy, Titova Jugoslavija je bila 100 puta demokratskija drzava nego sadasnja Srbija!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend