Србија

Понижавање: Приштина Србији не даје ни извештај о увиђају са убиства О. Ивановића

ПОВОДОМ данашње изјаве косовског тужиоца Александера Љумезија да Србија не сарађује у откривању идентитета починиоца убиства Оливера Ивановића, министарка правде Србије Нела Кубуровић је указала да је њено Министарство правде Тужилаштву за организовани криминал проследило замолнице косовских органа за достављање податка у вези с тим.

Министарство је саопштило да ће оно тражене податке, када их буде прикупило надлежно тужилаштво, проследити надлежним органима на Косову путем „правне сарадње“.

У саопштењу пише и да до данашњег дана, више од две недеље од убиства Ивановића, Тужилаштву за организовани криминал није достављена ниједна тражена информација, чак ни записник са увиђаја.

То говори колика је искрена воља и жеља косовских органа за сарадњом са надлежним органима у Београду, иако су, указује се у тексту, „у одговору на замолницу из Београда, који је Министарство правде добило, приштински органи навели да су спремни на сарадњу, и да ће записник о увиђају доставити у најкраћем року“.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!