Блиски Исток

Тајмс: Руске “црне рупе” блокирале напад британске подморнице на Сирију

Британска подморница није могла да учествује у војној операцији против Сирије, јер је морала да маневрише око руске подморнице, пише “Тајмс”, позивајуц́и се на неименоване изворе.

Лист је навео да се британска подморница класе “астјут”, наоружана крстарећим ракетама, “играла мачка и миша” у Средоземном мору са једном или можда чак са две руске подморнице које западни експерти називају “црним рупама” због нечујности.

Лист наводи да је британска подморница морала да зарони и због две руске фрегате и противподморничког брода. Због тога подморница није успела да приђе довољно близу како би гађала Сирију, без обзира на то што је неколико дана покушавала да се сакрије.

Према подацима листа, “црне рупе2, које према тврдњама званичника НАТО-а припадају класи “клио”, испловиле су из сиријске луке Тартус како би спречиле британску подморницу да се приближи Сирији и нападне је. Оне су веома брзе и наоружане торпедима, крстарец́им ракетама и противподморничким ракетама.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!