Србија

ПЛАЧИПИЧКО, једино тебе и твоје ЛОПОВСКЕ БАНДЕ треба да се ослободимо!

Након откривања споменика, у Српском народном позоришту одржана је свечна академија, на којој се председник Србије још једном обратио.

– Морамо да се ослободимо заблуда да можемо да објединимо све територије на којима живи наш народ, али морамо истовремено да сачувамо јединство Срба – поручио је председник Србије Александар Вучић.

– Присаједињење је остварен историјски сан, сањан непрекидно, о српском јединству, баш како је испевано у химни Светом Сави. Тај сан оствариван је кроз непрекидну борбу и страдање Телекије, патријарха Рајачића, војводе Шупљикца, митрполита Стратимировића, Светозара Милетића до Јаше Томића… Свих сневача тог великог сна, којима је Змај посветио најзначајнију песму “Светле гробове” – рекао је Вучић.

Према његовим речима, “после много погрешних снова, милиона жртава у ратовима, после избеглиштва, после лоших одлука и политика, подела у идеологијама у које смо слепо веровали, када смо расејани по Балкану, данас имамо осећај целине, осећај Србије као централне тачке ослонца и укус слободе, потребан као ретко када у историји”.

– Морамо да се ослободимо тешких заблуда да можемо да објединимо све територије на којима живи наш народ, али морамо и да сачувамо јединство нашег народа, језик и културу. Ми Срби где год да живимо имамо једну исту српску кошуљу, говорио је Јаша Томић – рекао је председник Вучић.

Агенције

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!