Европа

ПАРИЗ УЛАЗИ У ТЕШКУ НОЋ Град и даље гори, демонстрантима стигла велика подршка (видео)

Центар Париза блокиран је због нових жестоких антивладиних демонстрација покрета „жутих прслука“. После целог дана жестоких сукоба хиљада демонстраната и полиције, Париз улази у тешку ноћ. У међувремену, подршку им је упутио нико други до председник САД Доналд Трамп!

У престоници је распоређено додатних 8.000 припадника полиције, а префект париске полиције издвојио је 14 зона високог ризика које су у потпуности рашчишћене још пре почетка протеста.

Агенција АП наводи да је широм Француске мобилисано 89.000 полицајаца, за разлику од прошлог викенда, када је на улицама градова било 65.000 припадника полиције.

У протестима је досад повређено више од 130 људи, а више од 400 особа је ухапшено. Ради се о најгорем уличном насиљу виђеном у Француској последњих деценија.

Поред затварања Ајфелове куле за посетиоце, многе радње и музеји, укључујући Лувр, такође неће радити из безбедносних разлога.

Спутник

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!