Политика

А од Брисела српским квислинзима безмозгаћима: “Шипак”

Европски савет поздравља напредак у дијалогу Београда и Приштине, али ће Србија датум почетка преговора добити тек након наредних корака у истом правцу, пише Блиц. “Савет похваљује премијере (Ивицу) Дачића и (Хашима) Тачија због ангажмана у дијалогу Београда и Приштине”, пише у предлогу закључака о напретку Србије и Косова који ће Европски савет разматрати у понедељак. Савет, међутим, неће одредити Србији датум почетка преговора о придруживању без даљег напретка у дијалогу и пуне примене постојећих споразума, произлази из истог текста. Међу условима, које је Савет дефинисао у децембру прошле, а затим потврдио у марту ове године, помињу се “видљив и одржив напредак односа са Косовом, примена свих постигнутих договора, напредак у налажењу решења за телекомуникације и пуна сарадња с Еулексом”.

Министри спољних и европских послова земаља чланица Европске уније, за Новости говоре о предстојећој одлуци о наставку европских интеграција Србије. Они сви углавном хвале напоре Србије, али нико не помиње датум преговора.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!