Србија

У центру Београда данас се одржава шиптарски фестивал “Мирдита”

Пред отварање “Мирдита, добар дан” фестивала, група десничара покушава да пробије кордон полиције на углу Бирчанинове и Kраља Милутина.

Полицијске снаге су управо ставиле шлемове и са опнама за демонстрције се групишу испред десничара. Атмофера је веома напета, десничари добацују полицији да је “Шиптарска”…

Вијоре се српске заставе, десничари певају српске песме, има их око 20-ак.

Полиција обезбеђује све прилазе Центру за културну деконтаминацију у коме се одржава отварање фестивала. Инциденте су изазвали Милица Ђурђевић „Заветница“ и њене присталице.

Она је изјавила је новинарима да је њихов протест треба да пренесе поруку да фестивал жели да представи српску кутурну баштину као кутуру тзв. државе Kосово и да фалсификује историју, те да се српска страна представи као једина одговорна за дешавања из деведесетих.

“Желимо да упознамо културу Албаније, а не тзв. државе Kосово као албанске. Овде је посреди отимачина наше баштине, суверенитета и територијалног интегритета”, истакла је Ђурђевић.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. ZA SVE ZAHVALITE ONOM BORDO SARLATANU, PERVERZNOM PEDERU, MINORNOJ KUKAVICI I SLINAVOJ KREATURI, PSIHOPATI I MALOUMNIKU, MAHNITOJ SPODOBI KOJOJ JE MURAT IDOL, PLJACKASU, OTIMACU DECE I VELEIZDAJNIKU!

  2. Срамота да се то дозвољава у БГ??То је тако понижавање као да су отворили амбасаду Косова у БГ! Истовремено ова курва лезбејска католичка
    рвацкој шпијун ана брнабић преговара са представницима нато из америке! Срби Србији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!