Црна Гора

Лоцирани криминалци из Црне Горе у близини хотела када је пуцано на Миодрага Давидовића

Српске безбедносне службе, на основу базних станица мобилних телефона, лоцирали су неколико црногорских држављана из криминалног миљеа, у близини хотела Краун Плаза, у моменту атентата на Миодрага Даку Давидовића, преноси Борба.

Према Борбиним информацијама из извора блиских истрази, те особе су под посебном обрадом.

Да ли је случајност или нешто друго, да криминалци буду у близини места где је покушан атентат на Давидовића, великог донатора СПЦ и противника режима Мила Ђукановића, остаје да утврди истрага.

Како се сазнаје, нека од тих лица су напустила територију Србије, а сумња се да су се склонили у Црну Гору.

Давидовић је у тренутку рањавања, у уторак вече, око 21 час, био у кафићу, на међуспрату хотела “Краун плаза” на Новом Београду, заједно са владиком Јоаникијем, епископом будимљанско-никшићким. Он је погођен у руку хицем из снајпера, а према првим сазнањима из истраге, само је сплет срећних околности помогао да не буде убијен.

Овај немио догађај, који се одиграо у Београду, узнемирио је бројне пријатеље Давидовића и додатно забринуо вернике Српске православне цркве у Црној Гори уочи најављеног усвајања спорног Закона о слободи вјероисповести који је за Митрополију црногорско-приморске и њене епархије неприхватљив.

До сада прикупљена оперативна сазнања о мотивима и начину извршења неуспелог атентата на бизнисмена Миодрага Даку Давидовића у хотелу “Краун плаза” увелико подсећају на ликвидацију војног министра Павла Булатовића.

Булатовић је убијен из снајпера у фебруару 2000. године у ресторану фудбалског клуба “Рад” у Београду, а та ликвидација је касније покренула лавину политичких промена у Србији, али не и у Црној Гори.

Извор: borba.me

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!