Србија

Можеш ли ти ЕКОНОМСКИ УБИЦО било шта да урадиш у вези економије без ММФ-а и Светске банке?

Србији је потребна помоћ Светске банке за наставак реформи и убрзање привредног раста, рекао је данас председник Србије Александар Вучић регионалној директорки те банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију, Линди Ван Гелдер.

„Раст од четири одсто је добар за балканске прилике, али Србија жели, може и мора да увећа стопу раста на више од шест одсто на годишњем нивоу“, рекао је Вучић.

Да би се то постигло, рекао је он, „потребна нам је огромна помоћ Светске банке, посебно у области продуктивности рада, у финансирању и подршци успешним домаћим компанијама и увођењу нових финансијских инструмената, који би подстакли раст“.

Вучићев кабинет је пренео да је Гелдер рекла да ће Србија, да би се прикључила најразвијенијим европским земљама, морати да „оснажи и убрза реформски процес у различитим сферама друштвеног живота, пре ссвега у јавним предузећима, локалним самоуправама, али и у налажењу нове методологије за финансирање нових, успешних и неоптерећених српских компанија“.

Додала је да су реформе из 2014. године донеле одличне резултате Србији.

На састанку којем је присуствовала премијерка Ана Брнабић, договорен је још један сусрет председника Србије са представницима Светске банке пре представљања плана „Србија 2025“ најављеног за крај ове године.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Nema od ove donje grupe ništa! Pukli su kao lajsna! Evo i potvrde toga, a pitanje je bilo: “U šta ulažete najviše poverenja?”!

    Rezultati ankete za Srbiju na osnovu 100 anketiranih:

    1.Život dostojan sadašnjem vremenu i porodične vrednosti 22%
    2.Kultura, vera i tradicija 18%
    3.Borci, heroji i saborci 15%
    4.Seoski život i zdraviji način života 14%
    5.U ljude koji ne lažu 12%
    6.Priroda i njena ekološka zaštita 11%
    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
    7.Policija, vojska, pravosuđe, obrazovanje, zdravstvo i ostale institucije 3%
    8.Političari samo 3%
    9.Mediji 2%
    10.Direktori i poslodavci svih preduzeća niko

    Ovo vam jasno govori kako naš narod razmišlja i šta najviše žele ili cene!

    1. Jucerasnji hitan sastanak da se blokiraju oglasni internet portali, sto je nemoguce za ogroman broj stranih portala, da bi se navodno blokirala emigracija, po proceni ASNS-a, 200.000 mladih ljudi u 2020., sa porodicama to je buducih 800.000, po sporazumu koji su potpisale Nacionalne sluzbe za zaposljavanje Nemacke i Srbije u vreme ove vlasti, zahteva da se pod hitno blokira funkcija Predsednika, zbog opasnosti po nacionalnu bezbednost!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!