ЕвроАзија

Украјинска војска у расулу, руске специјалне јединице на 15 км од Кијева (видео)

Тешко је похватати све информације које у овом моменту стижу из Украјине али оно што се савим јасно види је да украјинска армија више не постоји. Она је у овом моменту у општем расулу и тренутно се руској војсци која напредује супростављају само мали џепови отпора.


Руске десантне снаге извршиле су јутрос у рану зору хеликоптерски десант на предграђе Кијева и заузеле аеродром и градић Гомељ. Руска ловачко-бомбардерска авијација већ патролира над Кијевом.

На југу је стање још горе по остатке украјинске војске. Тамо су читаве јединице украјинске војске избачене из строја дајући се у масовни бег. Тако су на херсонском мосту после уништавања неколико украјинских тенкова читаве поседе у јачини једне тенковске чете напустиле своје тенкове и положаје и дале су у бег.


Тренутно се још воде борбе у Луганску а сва је прилика да су се тамо већ у окружењу нашле велике јединице украјинске војске. Руски министар одбране наложио је својим препостављенима да отворе специјалне коридоре по којима ће се после предаје кретати припадици украјинске војске.


Руска војска напредује тако брзо да је тренутно немогуће знати докле су тачно стигли али сасвим је сигурно да су у јужни и централни део Украјине продрли по свим правцима и да ће се сама престоница Кијев убрзо наћи у потпуном окружењу.



Украјински председник Зеленски у телефонском разговору са аустријским председником рекао да не зна колико је Украјини остало времена.


Ускоро више…

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!