Србија

На било какве претње Србији или помињање санкција ОДМАХ ПРЕКИНУТИ све евро-атланске интеграције!

Какве бре везе Србија има са ратом у Украјини? Марш бре!

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да је “глупо колико и лицемерно” претити Србији санкцијама ако не уведе санкције Русији.

Он је тако одговорио на изјаву министра спољних послова Литваније Габриелиуса Ландсбергиса, који је казао да би Европска унија могла увести санкције земљама које помажу Русији.

„Глупо, јер литвански министар заборавља да Срби не нападају пријатеље и не воле уцене, а лицемерно, јер није ни Европска унија увела санкције на руски гас и нафту“, рекао је Вулин.

Ландсбергис је у понедељак одговарао на питање новинара како ће ЕУ обезбедити да се санкције Русији не заобилазе преко Србије и Турске.

Он је казао да “мора да постоји врло јасна порука свакој трец́ој земљи која помаже Русији да заобиђе санкције”, јавља Радио Слободна Европа.

На то Вулин каже да “ако су литванске претње језик Европске уније, онда је наше придруживање Европској унији још даље него што сам мислио да јесте”.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, Србија коју води председник Александар Вучић “о себи одлучује сама и не заборавља да својим понашањем врати свако јој учињено добро”.

“Литвански министар спољних послова би Србију да узме за таоца и да нас натера да туђе ратове узмемо као своје, а да га нашим учешћем у санкцијама у које не верујемо, учинимо оним што није, великим и храбрим. Србија сама бира своје пријатеље, али је и непријатељи сами изаберу”, рекао је Вулин.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!