Економија

Смејурија: Вучић, Дачић и Динкић о економији и наредне недеље

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Ивица Дачић, први потпредседник владе Александар Вучић и минстар привреде и финансија Млађан Динкић разговарали су на састанку о економској ситуацији у земљи, начину превладавања наслеђеног тешког економског стања, фискалној консолидацији и мерама које треба да омогуће привредни развој, инвестиције и бољи живот грађана. Консултације су завршене у 16,30, а тим поводом учесници нису давали изјаве.

У раду састанка учествовала је и гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

Договорено је да се током недеље разговори наставе на нивоу владајуће коалиције, као и да се одрже разговори са члановима Фискалног савета, Националног савета за привредни опоравак Србије и Социјално-економског савета, додаје се у саопштењу.

СНС инсистира у оквиру мера за побољшање економске ситуације на фискалној дисциплини, поправљању инвестиционе климе и ефикасној реформи јавних предузећа, државне управе и решавању питања предузећа у реструктурирању, рекла је после седнице Председништва те странке потпредседница напредњака Зорана Михајловић.

Премијер Дачић је указао да је основни проблем који је настао у јавним финансијама мањи прилив у буџету, истичући да јавна потрошња мора да се смањи, али да терет кризе не може да се превали само на најсиромашније.

Према речима министра Динкића, размишљања Фискалног савета су исправна али неопходно је постићи консензус о мерама које треба предузети.

За понедељак је најављена седница владе, а министар пољопривреде Горан Кнежевић изјавио је на седници парламента на којој се расправљало о економској кризи да ће влада 3. јуна изаћи са конкретним ставом за ублажавање тешке финансијске ситуације.

СНС: Три става за бољу економску ситуацију

Председништво Српске напредне странке је овластило лидера странке Вучића да у разговорима са коалиционим партнерима инсистирата на три става за побољшање економске ситуације – фискалној дисиплини, поправљањуинвестиционе климе и ефикасној реформи јавних предузећа, државе управе и решавању питање предузећа у реструктурирању, рекла је потпредседница СНС Зорана Михајловић.

Вучић је раније најавио да ће се заложити за мере које ће бити “лековите за нашу земљу и наше друштво, ма колико биле тешке и непопуларне””.

Он је поновио да је много битније да се обезбеди да народ не живи једнако лоше или још лошије него да се мисли на подршку бирача:

“Боље да имамо 20 одсто подршке мање, а да имамо 10 или 15 одсто запослених више. Мислим да је то одговорно понашање”, рекао је Вучић и додао да остаје да се види да ли ће то прихватити коалициони партнери СНС.

 

Курир

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!