Политика

Избори у ДС: Гласали и Шутановац и Божовић

У Београду су у току први непосредни избори за председника Београдског одбора Демократске странке, а кандидати за ту функцију

Драган Шутановац и Балша Божовић гласали су уи суботу ујутро на својим бирачким местима.

Шутановац је гласао на бирачком месту у Миријеву, а Божовић на Теразијама.

Право гласа има још 27.323 члана ДС, а 113 бирачких места биће отворено до 21 сат, на територији Града Београда.

Шутановац је Тањугу рекао, пошто је гласао, да је за челника београдских демократа потребан човек с идејом, визијом и енергијом.

“Убеђен сам да сам кроз кампању и разговор са члановима ДС успео да их убедим да сам управо ја тај кандидат који може да учини да заједно можемо боље.Времена пред нама су турбулентна и биће потребно пуно енергије и пре свега саборности, да би се странка поново врати на стари пут успеха”, рекао је Шутановац.

У победу је уверен и Божовић, који је Тањугу на бирачком месту рекао да је важно грађанима понудити другачији принцип одговорности, нови активизам и идеју који ће ту странку вратити на чело реформских и европских снага Србије.

Он је нагласио да о судбини ДС данас одлучује искључиво њено чланство, што је део свеобухватних и темељних промена које ће ту странку вратити на место које јој припада, односно “на чело реформских снага Србије”.

Први незванични резултати очекују се до 22.30 сата, док ће званични бити познати када се прикупе записници са свих 113 бирачких места, а поред председника највећег градског одбора у Србији, демократе ће на крају дана добити и нови стални састав тог одбора.

 

ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА ДС НОВИ САД

Избори за председника и чланове Председништва Градског одбора Демократске странке у Новом Саду почели су у суботу ујутро, а у трци за лидера новосадских демократа учествују три кандидата.

Како је Тањугу рекла портпаролка тог одбора Јадранка Јовишић, избори се одржавају у просторијама Градског одбора, Изборна скупштина је почела са радом у суботу ујутро у осам сати и претпоставља се да ће радити цео дан.

За место председника Градског одбора боре се три кандидата, Илија Ћосић, Дејан Ковач и Мирослав Салонски.

Јовишић је додала да се између 36 кандидата бира и 20 чланова Председништва Градског одбора.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!