Хроника

Будализам: Вучић препушта место министра одбране Вулину?

Први потпредседник владе Александар Вучић озбиљно разматра да приликом реконструкције владе, због превеликог броја обавеза, Министарство одбране препусти неком другом, а најозбиљнији кандидат за то место сада је Александар Вулин, актуелни директор Канцеларије за КиМ.

Вучић жели у потпуности да се посвети борби против корупције и решавању 24 спорне приватизације чије испитивање је од Србије захтевала и ЕУ, али и преговарачком процесу са Европском унијом, која би ускоро требало да почне.

Саговорник из редова напредњака каже да су пред Вучићем силне обавезе, па је самим тим и највећа одговорност за евентуални неуспех преговарачког процеса и борбе против корупције на његовим леђима. Он жели у потпуности да се посвети најважнијим циљевима.

На тај начин Вучић би својом сменом показао и својим коалиционим партнерима за какве принципе се у политици залаже.

“Вучић је претходних дана имао прилике да слуша Дачићеве и Динкићеве јадиковке како и због чега не могу да смене неке своје министре, иако су ти исти у претходних годину дана били актери афера и нису имали адекватне резултате” објашњава извор.

Наводи се да СНС неће имати милости према својим кадровима у влади, а све то у циљу да владу састави тренутно најбољих људи који су му на располагању.

Лидер СНС-а је још раније у више наврата поновио да му је једини циљ да влада функционише што боље и да неће правити компромисе, иако ће тај процес реконструкције бити “тежак јер људи нису кликери”.

Извор објашњава да Вучић највеће поверење има у Вулина и сматра да би он био идеално решење за вођење система какав је одбрана. Задовољан је начином на који је Вулин решавао кризне ситуације и стекао поверење тамошњих Срба. Такође, његова канцеларија би ускоро требало да буде укинута, што отвара простор да он презуме нову функцију, овога пута у Министарству одбране.

Вулин је задужио Вучића још током избора 2012. године јер је био лојалан и искрен, пружао му је подршку и онда када је Вучић изгубио изборе за градоначелника и када је изгледало да ће на власти остати исте гарнитуре које су владале Србијом до мајских избора.

Наше новине

припрема: Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!