ЕвроАзија

Руска војска проверила борбену готовост својих нуклеарних стратешких потенцијала

Изненадну проверу наредио врховни главнокомандујући Владимир Путин, а његов прес-секретар Дмитриј Песков саопштио: „Током вежбе су лансиране балистичке ракете и били активирани системи ПВО и противракетне одбране. Сва лансирања су била успешна, сви условни циљеви су били погођени“

Јединице Ваздушно-космичке одбране су – у оквиру ове узбуне-вежбе – са полигона Капустин Јар у Астраханској области извеле гађања ракетним системима С-300 „Фаворит“ и С-400 „Тријумф“

Руска Ваздушно-космичка одбрана је потом добила наредбу да „одбије масовни ракетни и авио-удар условсног противника“

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације данас су – под руководством свог врховног главнокомандујућег Владимира Путина – извршиле изненадну проверу стања својих нуклеарних снага за стратешко обуздавање, снага ваздушно-космичке одбране, морнарице и далеколетне авијације.

Како је саопштио Путинов прес-секретар Дмитриј Песков, ова „изненадна провера“ била је уједно и својеврсна вежба поменутих видова Оружаних снага РФ.

„Током вежбе су лансиране балистичке ракете и били активирани системи ПВО и противракетне одбране. Сва лансирања су била успешна, сви условни циљеви су били погођени“ – нагласио је Песков.

Јединице Ваздушно-космичке одбране су – у оквиру ове узбуне-вежбе – са полигона Капустин Јар у Астраханској области извеле гађања ракетним системима С-300 „Фаворит“ и С-400 „Тријумф“. 

Истовремено су на полигону „Ашалук“ обваљена гађања ракетно-топовским системима „Панцир-С“ који су – заједно са С-300 и С-400, поред осталог, увежбавали „одбрану условне територије у ситуацији са озбиљним сметњама“.

Снаге Ваздушно-космичке одбране су потом добиле наредбу да „одбију масовни ракетни и авио-удар условног противника“.

Министарство одбране РФ је по завршетку вежбе саопштило: „Јединице које су учествовале у вежби успешно су уништиле више од 15 ракета-мета које су имитирале аеродинамичке и балистичке циљеве који су се кретали различитим брзинама на различитим висинама“.

Откако је на његовом челу генерал армије Сергеј Шојгу, руско Министарство одбране обновило је праксу – изненадних, непланираних провера борбене готовости војних округа и целих родова војске.

Прва велика провера овог типа била је средином фебруара у Централном војном округу, а за њом је уследило још неколико.

 

РИА Новости – Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!