ЕвроАзија

У Севастопољу се скандирало: „Путин је наш председник”

На митингу наступио лидер партије Руски блок Генадиј Басов и објавио да почиње уписивање у „одреде самоодбране”, присутни су одушевљено поздравили његов наступ

ДЕСЕТИНЕ хиљада људи окупиле су се на митингу у Севастопољу: да показу да се на слажу са оним што се догађа у Украјини.

На митингу је наступио лидер партије Руски блок Генадиј Басов и објавио да почиње уписивање у „одреде самоодбране”. Присутни су одушевљено поздравили његов наступ.

На митингу се окупило око 20.000 људи. Акламацијом су сву милицију у Севастопољу потчинили властима града и објавили да Кијеву више неће плаћати порезе.

Свој скуп назвали су „митингом народне воље” и на њему су грађанина Русије – бизнисмена Алексеја Чалија, власника компаније „Таврида Електрик”, изабрали за свог новог градоначелника.

Ово је била реакција на одбијање градске скупштине да изабере градску извршну власт. То је толико разљутило окупљене да једно време нису хтели да одборнике пусте из сале заседање.

Узимајући реч Чалиј је оценио да му његово именовање личи на постављање генерала совјетске армије током 1942. године. При том је обећао да ће се трудити да реши „све проблеме Севастопоља у ова тешка времена”

На митингу није било ни једне украјинске заставе: само руске тробојке, Андрејевска застава руске ратне морнарице и једна застава Белорусије.

На митингу се скандирало: „Путин је наш председник” и „Русијо, узми нас назад!”

Представник власти у Кијеву Владимир Јацуба позвао је окупљене да не наседају провокацијама и да „сачувају јединство са Украјином”, али је изазвао бурна негодовања.

 

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!