Хелм

ОСТАВКА! Мишћевић и влада Србије подржавају исламисте у БиХ који би да руше Републику Српску!

Србија је апсолутно на страни БиХ и прихватљиво је свако решење које буде постигнуто, рекла је Тања Мишчевић и истакла да Србија подржава европски пут и напоре свог суседа.

Шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања Мишчевић рекла је да је Србија апсолутно на страни Босне и Херцеговине.

“Званични став српске политике је да се Србија не меша у унутрашње ствари својих суседа, да је за Србију прихватљиво свако решење које у БиХ буде постигнуто, те да подржава европски пут и напоре ове наше суседне државе”, рекла је Тања Мишчевић у интервјуу сарајевском Ослобођењу.

Наводећи да постоје паралелне везе са Републиком Српском, Мишчевић је истакла да су оне засноване на Дејтонском споразуму и да се он тиме не крши.

“Нећемо бирати страну! Али, неће Србија стајати ни на једну ни на другу, ни на трећу страну када се буде доносила било каква одлука. Ми покушавамо у сваком нашем разговору с Европском комисијом и државама чланицама да упозоримо на потребу јасне перспективе интеграција за сваког од наших суседа, укључујући и БиХ”, рекла је Мишчевић.

Како је додала, то је позитивно утицало на Србију у смислу напретка и превазилажења неких тешких ствари и предузимању неких тешких корака, па мислимо да то може имати исти такав ефекат и на наше суседе.

“Ми смо ту спремни потпуно технички да помогнемо ако је било каква помоћ потребна”, рекла је Мишчевић, а пренела је агенција Фена.

 

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Napravite peticiju za smenu ove spodobe pobogu! Premijer nam juče govori kako neće prenositi šta se dešava u Hagu u suđenju sa Hrvatskom za genocid da se javnost ne bi uznemiravala a Hrvati uživo vrše prenos! Ša šta smo to mi???? Poslednji majmuni kojima ama baš sve može da se servira i prođe bez i jednog komentara!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!