Република Српска

Перишић: ЕУ је учествовала у разарању СРЈ, подривању Дејтона, одвајању Црне Горе и отимању КиМ Перишић: ЕУ је учествовала у разарању СРЈ, подривању Дејтона, одвајању Црне Горе и отимању КиМ

„ДЕКОЛОНИЗАЦИЈА БиХ И САМООПРЕДЈЕЉЕЊЕ СРПСКЕ“ – ТРИБИНА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОРТАЛА „СВЕ О СРПСКОЈ“ И „ФАКТИ“

* Русија је напустила Запад. С тим у вези, морамо да разумемо фундаменталну чињеницу да руско раскидање са Западом, либерализмом и глобализацијом, парадигматично гради другачије позиције и односе, не само за Русију, него за цео свет, па тиме и за Српску и Србе на Балкану

* Самопредељење Српске није само политички и дипломатски отпор Сједињеним Државама да унитаризују БиХ већ подразумева и опредељење Републике Српске за суверенизам, тј. за раскидање са либералном идеологијом и Западом

* Поред отпора учлањењу у НАТО, треба пружити отпор кретању ка Европској унији – јер, ЕУ је производ глобализма. Узмимо пример, да су БиХ или Србија до сада постале чланице ЕУ – ми бисмо сада били страна у рату (морали бисмо да шаљемо наоружање, муницију и опрему кијевском режиму, да обучавамо њихове војнике на сопственој територији, итд.) – тако би, на један начин, ратовали против Русије

* Уџбеници искључиво морају бити планирани и штампани у Српској, без мешања западних амбасада. Поготово америчке која је пре неколико година, заједно са једном НВО из Сарајева под именом Цивитас, наметнула у школама Српске предмет Демократија и људска права, који децу насилно „учи“ о америчкој револуцији и изградњи демократије у САД, која се у уџбенику глорификује као једини образац који морају сви други да примењују

_____________________________________________________

          Срђан ПЕРИШИЋ

          ШТА значи деколонизација БиХ и шта обухвата самоопредељење Српске?

          Ова питања имају огроман значај, не само за Републику Српску него и за све Србе на Балкану, јер је у току стварање мултиполарног света – света другачијег од процеса глобализације.

          Глобализација је подразумеваала свеопште наметање либералне идеологије и униполарности под заштитом војне хегемоније САД. Тако је глобализација била нови облик колонијализма и вестернизације (неоколонијализам) – који је започео 70-их година, а свој врхунац доживео 90-их и двехиљадитих година.

          Већ близу две деценије, поготово почев од 2008. године, глобализација посустаје. Наиме, глобализацији се почео да јавља отпор, и то од стране суверенизма.

          Суверенизам је спој процеса да се свака држава развија на својим историјским основама и традиционалној култури и процеса мултиполарности (више блокова моћи) у међународним односима.

          Криза глобализације и отпор њој је својеврсна криза заштитника глобализације САД и самог Запада.

          Крајем 20. века, нестанком Совјетског Савеза, није се уочавао никакав отпор либералној и америчкој хегемонији, као главним структурама моћи у свету, тј. структурама глобализације.

          У моменту када је желео да буде тотализујући одједном изненада извире отпор.

          Отпор је Русија.

          Отпор Русије је означио да се свет почиње да окреће суверенизму. Враћа се аутономији, независности и културно-цивилизацијској различитости. Свет изван Запада почиње да успоставља своје критеријуме и норме аутономности и различитости – у односу на шта?

          У односу на „људску природу, схватања Бога, времена, значења душе, вере, али и пола, породице, друштва, правде, развоја итд.“

 

Американизам и Русија ће се све више разилазити

          Глобални сукоб на релацији Запад – Русија говори да је Русија у њему коначно раскинула са тим Западом (тзв. „језгром“ како су га некад означавали), и са либерализмом и америчком хегемонијом.

          Русија је дуго покушавала да одржи контакт са Западом, са његовим технологијама, са његовим правилима и разним форматима (организацијама). Оружани део рата на подручју источне Европе, бивше Украјине, те везе је срушио.

          Русија је напустила Запад.

          С тим у вези, морамо да разумемо фундаменталну чињеницу да руско раскидање са Западом, либерализмом и глобализацијом, парадигматично гради другачије позиције и односе, не само за Русију, него за цео свет, па тиме и за Српску и Србе на Балкану.

          Дакле, шта значи самоопредељење Српске?

          Самопредељење није само политички и дипломатски отпор Сједињеним Државама да унитаризују БиХ већ самопредељење подразумева и опредељење Р. Српске за суверенизам, тј. за раскидање са либералном идеологијом и Западом.

          Српска бирајући своје постојање мора да одбаци Запад и његове категорије: либералну идеологију и глобализам. То значи одбацити: либерални индивидуализам, доминацију техно-материјалног приступа човеку и друштву, одбацити укидање државе, одбацити родну политику (јер она је антиполитика), одбацити идеологију ЛГБТ, одбацити укидање породице и самог пола, одбацити и прелазак на вештачку интелигенцију и генетски инжењеринг.

          Самоопредељење Српске и Срба подразумева: верност традиционалним вредностима, целовитост културе, превласт духа над материјом – а то значи снажно присуство вере и Цркве у јавној сфери, по сваку цену очување породице, родољубља, очување полова (тј. мушко – женско, дечак – девојчица, брат – сестра, отац – мајка), очување традиционалне културе и коначно спасење самог човека – али све то уз један здрав технолошки развој.

          Шта значи деколонизација и самоопредељење у пракси?

          То је доношење закона. Српска никако не сме да крене глобалистичким захтевима, на пример, по питању тзв. родне политике (закон о родној равноправности и део закона о тзв. родно сензитивном језику) – као што је то Србија урадила 2022. године.

          Такође, поред отпора учлањењу у НАТО, треба пружити отпор кретању ка Европској унији – јер, ЕУ је производ глобализма. Узмимо пример, да су БиХ или Србија до сада постале чланице ЕУ – ми би сада били страна у рату (морали би да шаљемо наоружање, муницију и опрему кијевском режиму, да обучавамо њихове војнике на сопственој територији, итд.) – тако би, на један начин, ратовали против Русије.

 

          Дакле, питамо се – да ли је Српска, тј. да ли су њени грађани за чланство у ЕУ? Мислим да су Срби у последњих 20 година по том питању сазрели – ако смо и били раније за ЕУ, данас то више нисмо – схватили смо да је ЕУ једна велика превара.

          Зашто?

          Зато што је ЕУ од 2000. године до данас прво, учествовала у разбијању СРЈ (Државне заједнице Србије и Црне Горе), у одвајању Косова од Србије и од њега у стварању независне албанске државе, била је један од учесника који је спречавао да дође руски гас на Балкан и још увек то спречава, активно је учествовала у одузимању надлежности Републике Српској и рушењу Устава БиХ и Дејтонског споразума – једном речју, ЕУ је све радила супротно српским интересима.

          Самоопредељење Српске у пракси значи и онемогућавање наметања закона из Брисела, а они који су до сада наметнути – заменити их нашим законима.

          Издвојио бих једну карактеристичну област, а то је питање просвете и уџбеника.

          Уџбеници искључиво морају бити планирани и штампани у Српској, а у њима развијати историјску свест и сећања, без мешања западних амбасада (поготово америчке амбасаде која је пре неколико година, заједно са једном НВО из Сарајева под именом Цивитас, наметнула један предмет у школама Р. Српске, и у основним и средњим. Тај предмет се зове Демократија и људска права, а написан је потпуно мимо струке и методологије – детаљно смо га анализирали. У основној школи он се предаје у 6. разреду, када деца тек добијају предмет Историја и почињу да уче и разумеју друштвене појаве, али се кроз наметнути предмет америчке амбасаде насилно „уче“ о америчкој револуцији и изградњи демократије у САД, која се у уџбенику глорификује као једини образац који морају сви други да примењују – што типичан облик неоколонијализма и окупације).

          Такође, пројекти у високом образовању не смеју да се ослањају на ЕУ.

          (Трибина је одржана 8. јуна у Прес-центру УНС уз подршку Представништва РС у Србији, а г. Перишић је говорио на тему „Деколонизација БиХ и самоопредељење Српске у процесу мултиполаризације света“)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Факти.орг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!