Црна Гора

Лавров: “Непријатељске изјаве Мила Ђукановића”

Москва — Непријатељске изјаве Мила Ђукановића током његове посете САД, као и придруживање Црне Горе ЕУ у санкцијама против Русије изазивају дубоко разочарење.

Ово је данас саопштило је руско Министарство спољних послова.

“У Москви су обратили пажњу на недавну посету председника владе Црне Горе Мила Ђукановића Сједињеним Државама. Из уста црногорског руководиоца у главном граду САД чули су се позиви да Црна Гора што пре буде примљена у НАТО”, наводи Министарство.

Такође, у својим иступима Ђукановић је допустио непријатељске изјаве на рачун Русије, које, заједно са придруживањем Црне Горе ЕУ у санкцијама према Русији изазивају дубоко разочарење. 

“Такве изјаве и потез су у супротности са традицијом пријатељства и међусобног разумевања међу народима две земље”, наведено је у саопштењу. 

Ђукановић се током посете Вашинтону састао са потпредседником САД-а Дзозефом Бајденом са званичницима америчког Стејт департмента, а одржао је и предавање у Атлантском савету. 

Тада је оценио да постоји међузависност између кризе у Украјини и “напора на дестабилизацији Балкана” указао да се у региону “као на резервном терену, такође оштро сукобљавају пронатовска и антинатовска политика”. 

“Уколико се успеси на неким другим, привидно удаљеним подручјима, попут Сирије, Ирана, Украјине, схвате као охрабрење за антинатовску политику у региону онда морамо додатно бити забринути за будућност и стабилност западног Балкана, али и кредибилност НАТО-а”, оценио је Ђукановић током једног од предавања у главном граду САД-а. 

По његовим речима сигнал из Украјине треба на прави начин протумачити и храбро ући у даље ширење евроатлантске зоне стабилности, пре свега на простору Балкана. 

“Црна Гора се ту препоручује као неко ко може бити прва наредна чланица и послужити Алијанси, да и на такав начин формулише свој одговор на Украјину”, закључио је Дјукановић. 

Што се тиче санкција против Русије, којима се, по наводима руског МИП-а придружила Црна Гора, званична Подгорица је раније негирала такве медијске наводе. Објашњено је да се Црна Гора, у складу са Споразумом о стабилизацији и придруживању (ССП) са ЕУ, придружила санкцијама против бившег председника Украјине и чланова његовог режима.

 

Бета, Танјуг

фото: predsjednik.gov.me

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. ОВАЈ ЈЕ, КАО ВЕЛИКИ ИЗДАЈНИК И НЕПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ ПРИЗНАО И ТЗВ. КОСОВО. ОВАКВИМА НИ У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ НЕ ТРЕБА ОКРЕТАТИ ЛЕЂА. АКО ИЗГОВОРИ ДАНАШЊИ ДАТУМ, ПРОВЕРИТЕ У КАЛЕНДАРУ ШТА ЈЕ ИСТИНА.

  2. Više mi je … kakva je izjava i protest ili već kako hoćete, gde se kaže: “… изазивају дубоко разочарење.”. Kakav protest kakva politička uvijanja. Zar Rusija ne može jednoj Crnoj Gori reći doslovno: “terajte se, bre u p.m, idioti, svama nema više nikakve priče …” … mislim, sva ta politička uvijanja, bluposti.

  3. То сами житељи Црне Горе треба да реше где ће и ко их представља.Ми одавде не можемо и не треба да бранимо њихово српство.А они су тамо изгледа заборавили ко су….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!