Хроника

Вучићева ПРАВА имовинска карта: Он је све само не “најсиромашнији премијер у региону”

Према подацима Агенције за борбу против корупције, премијер Александар Вучић је “најсиромашнији” премијер у региону. Међутим, према његовим ранијим изјавама, Вучић је све само не најсирмашнији премијер. Откривамо Вучићеву праву, скривену имовинску карту.

Домаћи медији су крајем августа месеца помпезно објавили причу под насловом “Вучић најсирмашнији шеф државе у региону”. Позивајући се на податке из Вучићеве имовинске карте коју је објавила Агенција за борбу против корупције, Вучић није само најсирмашнији шеф државе у региону, већ и један од најсиромашнијих политичара у Србији.

Међутим, ко још верује да Вучић, након 20 година у политици, поседује само оно што је пријавио?

Један стан, па други

Према подацима са сајта Агенције за борбу против корупције, премијер Александар Вучић, пријавио је следећу имовину: плату од 124.936 динара и гарсоњеру од 30 квадрата коју је стекао куповином.

За 20 година у политици Вучић је успео да стекне само гарсоњеру?! Нешто ту нема смисла. Његова имовинска карта је или лажна или је сву имовину преписао на друга лица или је једноставно много неспособнији од његових политичких колега.

Међутим, када се вратимо на његову имовинску карту, коју је Агенцији пријави 2012. године, Вучић је био власник трособног стана од 117 квадрата који је стекао куповином. Према писању листа “Време” из 2004. године, Вучић је овај стан добио 1998. године, а касније га и откупио.

Вучић је, гостујући на Б92, септембра 2004. године рекао да је од државе добио 61 квадрат, а да је остатак откупио са оцем, писала је “Политика” 2007. године.

Податак од стану од 117 квадрата се губи у имовинској карти коју је пријавио 31. јануара 2014. године, док је обављао функцију првог потпредседника Владе. Када је постао председник Владе, у имовинској карти, коју је пријавио 28. маја 2014. године, наводи се да је Вучић купио гарсоњеру од 30 квадрата.

Долазимо до закључка да је Вучић током предизборне кампање, односно, пре него што ће постати председник Владе, “продао” трособан стан и купио “гарнисеру са шпијунку” од 30 квадрата. Према незваничним и непотврђеним наводима, стан је наводно преписао на бившу супругу Ксенију Вучић са којом има двоје деце, Данила и Милицу, а себи и својој новој супрузи, Тамари Ђукановић, која ради у Министарству спољних послова, купио “гарнисеру” од 30 квадрата.

Има и нема смисла. Није јасно шта се тачно догодило са станом од 117 квадрата који је од државе откупио заједно са оцем.

Непријављена кућа и вински подрум

Некадашњи дневни лист “Пресс” 2008. године урадио је интервју са Александром Вучићем у “његовом винском подруму у његовој породичној кући у Јајинцима, који је недавно завршио”.

Тај интервју је урађен одмах након што је напустио Радикале. У том тексту се још наводи: “Овде, међу винима, сиревима, шункама из Италије, Француске, остатка Европе и ‘новог свет’, Вучић је месец дана преламао да ли да напусти СРС и с Томиславом Николићем оснује напредњаке.”

– Пет година изучавам и сакупљам вина и могу рећи да имам солидну колекцији и да сам много научио о винима, рекао је Вучић 2008. године за “Пресс”.

У изјави за лист “Политика” Вучић је 2008. године рекао да његов подрум вина има 28 квадрата.

Дакле, где је тај вински подрум у његовој имовинској карти?

Александар Вучић са сином Данилом у приватном винском подруму у Јајинцима
Из овог текст сазнајемо да Александар Вучић има кућу у Јајинцима, подрум вина и солидну колекцију вина из целог света. Претпоставићемо да се сва та имовина налази на именима његовог вољеног брата, његовог оца и/или мајке. (О њима и њиховој имовини у наставку текста).

Према непотврђеним информацијама, Александар Вучић поседује и виноград, али је он те наводе демантовао.

Куће, земља и њиве у Босни

Широј јавности је мало познато, посебно у Босни и Херцеговини, да је Александар Вучић пореклом из Чипуљића код Бугојна, у самом срцу Босне.

У тексту “Курира” из 2013. године под насловом “Вучић не жели да прода имање у Бугојну” сазнајемо да Вучић поседује велико имање у Босни.

Вучићев стриц који живи у Богујну, Драго, за “Курир” је описао имовину коју Вучић не жели да прода.

– Александров отац, Бато, долазио је до сада десет пута у Бугојно након рата, али од туге није могао да дође и до своје породичне куће која је порушена, баш као и његова нешто мања кућа у близини. Александар је приликом последњег боравка рекао да не жели да прода те куће. У кући моје сестре је потврдио и да има намеру да их обнови. Такође, они и овде у Бугојну имају доста земље, њива. Александар је, такође, рекао да ни то не жели да прода, рекао је Драго, а преноси “Курир”.

Непријављени аутомобил

У Вучићевој имовинској карту на сајту Агенције за борбу против корупције не пише да он поседује аутомобил. Међутим, судећи према писању медија из 2011. и 2013. године, Александар Вучић и те како поседује аутомобил.

У чланку “Вечерњих новости” из 2011. године под насловом “Шта возе познати: Александар Вучић” наводи се да Вучић поседује “шкоду”.

То је чланак од пре три године. Можда је “шкоду” у међувремену продао?

Лист “Наше новине” је почетком 2013. године објавио текст у којем се наводи да се Александар Вучић својим приватним аутомобилом воза по Београду без обезбеђења. Имајући у виду то да “Наше новине” немају електронско издање, текст тог листа пренео је сајт “Прессрс.ба“, електронско издање листа “Пресс” за Босну.

У тексту пише:

– Уредник “Наших новина” прекјуче ујутро је на Новом Београду видео Вучића како се “шкодом октавијом” сам вози на посао. Иако има службени аутомобил, возача и пратњу, Вучић је одлучио да се упусти у “авантуру” и потпуно сам и необезбеђен седне за волан “октавије”.

Да ли примећујете разлику између два возила? “Вечерње новости” су објавиле фотографију црне “шкоде”, а босански “Пресс” фотографију црвене “шкоде”. Да ли се ради о две различите “шкоде”?

Зашто Вучић ова возила није пријавио Агенцији за борбу против корупције?

Стан у Крунској

Када се догодио инцидент са “пребијањем” Вучићевог брата Андреја, од премијер само сазнали да његови родитељи живе у Крунској улици на Врачару.

Према подацима са фотокопије личне карте коју је Телепромптер.рс раније објавио, а са којом је Андреј Вучић отворио фантомску фирму, наводи се да Андреј станује у Крунској 47.

Према подацима које смо пронашли на сајту Републичког геодетског завода, односно, катастру непокретности, Вучићи у тој згради заиста поседују стан.

Наиме, Вучићеви родитељи, Ангелина и Анђелко, власници су стана број 17 у Крунској 47. Према речима премијера, његови родитељи тамо и живе.

Међутим, прегледом свих власника станова у тој згради пронашли смо нешто веома интригантно.

Власник стана број 10 у Крунској 47 је Република Србија. Коинцидентно је то што се међу власницима приватних станова у стамбеној згради од 33 стана наводи Република Србија, у истој згради у којој живе Вучићеви родитељи, а на истој адреси која се у личној карти Вучићевог брата Андреја наводи као адреса становања.

Чисто сумњамо да човек од 40 година (Андреј) живи са својим родитељима док се само спрат ниже налази стан у власништву државе којом управља његов брат (Александар). Само констатујемо…

Ако нисте приметили, око Александра Вучића само круже некакве случајности. Све саме случајности. Међутим, знате како наш народ каже: “Где има дима, ту има и ватре“.

 

Телепромптер.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. malo ima koliko ostali zuti imaju,jedino sto i jedni i drugi nece donjeti zakon o poreklu imovine,kao i sto u grckoj 2 partije vladale 40 god.i obecavale narodu kako kad oni dodu na vlast ice oni drugi u zatvor i uvek sipak propali e i mi smo na tom putu propasti i sa zutima i sa plavima i sa crvenima..

  2. A TI NOVINARI OD NJIH NEMA GORIH LAZOVA PA STA AKO COVEK IMA VINOTEKU ILI KUCU I AUTO PA IMAMO I MI O BOZE KAKAV SMO MI NAROD PA DALI VI UOPSTE VIDITE KOLIKO SE COVEK ZALAZE ALI MI SMO NEZAHVALAN NAROD KOLIKO GOD DA SE NEKO TRUDI MI TRAZIMO VISE NIKAD NAM NECE BITI DOSTA STIDI TE SE BRE STO TAKO PRICATE PA ZAHVALITE BOGU STO SMO IZABRALI TAKVOG COVEKA PA ON JE PAR MESECU U VLADI CEKAJ TE MALO BRE ODMAH GA OSUDJUJETE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!