Србија

Еулекс заташкао истрагу против Азема Суље, Тачијевог ујака осумњиченог за серију политичких убистава

Еулекс је обновио истрагу у случају “Блаца 4”, у којем је Азем Суља, ујак Хашима Тачија и посланик у косовској скупштини, главни осумњичени за серију политичких убистава на Косову по окончању сукоба 1999. године, преноси “Коха диторе”.

Блаца је својим доказима послао пред лице правде убице који су “убили у име некадашње Тајне Косовске Службе познате као СИК

Предмет “Блаца 4” је реактивиран након објављивања скандала око мисије Еулекс и навода да је један од тужилаца мисије заташкао предмет Азема Суље, наводи Коха диторе.

Главни сведок у том предмету Назим Блаца је у затвору, а његова породица је напустила село Велики Алас код Липљана. Од среде полиција више не чува породицу Назима Блаце.

Породица Назима Блаце у будуће неће живети на Косову, а полиција која је породицу штитила пет година се иселила са првог спрата куће породице Блаца. На Назима Блацу као сведока сарадника, иако је био под заштитом полиције, три пута је покушан напад.

Коха диторе преноси да су истражитељи Еулекса почели интенизвно да раде у слчају “Блаца 4”, где је главни осумњичен посланик и високи званичик ДПК-а Азем Суља.

Случај истраге против Суље и још деветоро осталих за тешка кривична дела организованог криминала сада је активиран након извештавања Кохе диторе прошле недеље да је заменик главног тужиоца Џонатан Рател спречио истрагу.

 

РТС, Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!