Србија

Лаке даме и Пророкови следбеници: Јалова, породична, издајничка, скандалозна и некомпетентна дипломатија Србије

Јавности је скоро свечано саопштено да ће председник Србије “указом” напокон именовати неке нове амбасадоре. Допуштено му је да то уради, а упућени саопштавају да је тај договор учињен у четвороуглу Николић-Вучић-Дачић-шеик Расим Љајић. Али, од тога су много занимљивије још неиспричане приче о срамоти коју дипломатској служби већ годинама наноси једна бахата и осиона власт. За мабасадоре су слате метресе челних људи, њихови саветници, шефице кабинета, а данас и верски поглавари, следбеници Протока Мухамеда. На том списку се нађе и понеки Србин. Министарство спољних послова, којим руководи полуидиот Ивица Дачић треба опколити са две чете, похаписти руководство и депешом опозвати олош који нас заступа по белом свету

Вођин омиљени лист “Политика” овлашћено је саопштила да је одређено више од 20 нових амбасадора и генералних конзула Србије и да су договор о томе постигли председник Србије Томислав Николић, премијер Александар Вучић и шеф дипломатије Ивица Дачић. Име шеика Расима Љајића, министра у Вођиној Влади, као предлагача кандидата за амбасадоре није поменуто.

Лист наводи да са места амбасадора у Риму Ана Хрустановић прелази на дужност шефа мисије Србије при ЕУ у Бриселу, где ће наследити Душана Лопандића, који одлази у Стокхолм.

У Риму ће службовати Зорана Влатковић, шефица кабинета Ивице Дачића, која је радила и у МУП-у, док ће амбасадор у Немачкој бити Душан Црногорчевић, до сада шеф мисије у Шведској.

Како је планирано, наводи лист, амбасадор у Пољској биће Никола Зуровац, досадашњи отправник послова, за Загреб је предложена Мира Николић, која је била помоћник министра спољних послова за мултилатералу.

Амбасадор Србије у Никозији биће Марко Благојевић, бивши генерални секретар МСП, док ће Србију у Ослу представљати Сузана Бошковић, која је била заменик генералног секретара МСП.

Како пише “Политика”, у Ирану би амбасадорско место требало да буде поверено Томиславу Ђурину, бившем амбасадору у Македонији и Израелу, док ће, највероватније, први дипломата Србије у Ираку бити Милисав Пајић, некада амбасадор у Мексику.На челу амбасаде у Атини требало би да буде бивши амбасадор у Турској Душан Спасојевић, а у Лисабону саветник председника Николића, Оливер Антић.

Амбасадор Србије у Либану, на предлог потпредседника владе и министра Расима Љајића, требало би да постане Емир Елфић, који је у јавности познат као шурак санџачког муфтије Муамера Зукорлића, док је кандидат за амбасадора у Саудијској Арабији муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић. На челу амбасаде у Катару требало би да буде именован Јасминко Поздерац, у Либији највероватније Драган Тодоровић, а у Индонезији Слободан Маринковић.У Латинској Америци, за амбасадора у Аргентини биће предложена Јелена Баћовић, која је била у Шпанији, а за Кубу Данило Пантовић, који је и раније био у Хавани, пише “Политика”.

Кад би какву дворску куртизану морао негде да удоми због “ненадане трудноће”, српски Књаз Милош, склон једноставним решењима, понудио би је официру “коме се омакло”. Тако би о једном трошку збринуо и насушну војничку потребу за женидбом и колико-толико спасао изгубљену част посрнуле дворске госпођице.

На двору бившег српског председника Бориса Тадића ствари функционишу тако што он своје куртизане шаље у дипломатију! Ова, још од Милоша незапамћена склоност ка збрињавању лаких жена, коштала је државу Србију и њене грађане поприлично пара и бламаже.

Све је почело кад је Ана Урошевић, данас снаха бивше доградоначелнице Радмиле Хрустановић, (била са 22 године портпаролка у Министарству одбране, у време кад је Тадић био министар), остала трудна са својим, до тада тајним љубавником, Борисом, Како је председник имао “избалансирану” тежњу и за женама и за мушкарцима, ово овако није смело да остане. Хитно је пронађено решење! Немајући другог излаза, послушна дворска дама Ана Урошевић пристаје да се реши проблема, а за узврат од починиоца ове несмотрености најпре добија место првог секретара Амбасаде Србије у Италији!

Наравно, у међувремену се међу њима разбуктао прави љубавни рат, препун свађа, туча и разних других обрачуна из страсти. И то усред Рима, где камера СИЦМИ службе све снима.

Од 2011. Ана Урошевић је амбасадор Србије у Риму. Метреса у Рим, амбасадорка из Рима. И ако је удата за сина Радмиле Хурстановића, страсно се волела са бившим председником. Чувала је његове милијарде у римским банкама, а 2012 је омогућила новој Борисовој љубави, директорки Лутрије Тијани Анђелић да роди сина у Риму.

Нове власти нису опозвале госпођу Ану Хрустановић, амбасадорку са 32 године живота. А, ни њену свекрву Радмилу Хрустановић, иначе супруга Шерифа Хрустановића (из злогласне Куле Фазлагића у Херцеговини, где је било легло муслиманско-усташке Ханџар дивизије у Другом светском рату!), која је била амбасадор у Словачкој! Њен кабинет краси и велика слика Ернеста Че Геваре, окачена на зиду! Она и Че! Ана је две године, по налогу Александра Вучића, дуже била амбасадор у Риму.

Уместо да је заувек истерају из дипломатске службе, сада је шаљу за амбасадора у Брисел! Само зато што је она чувар и Вучићевих пара у иностранству, када га је Миодраг Ракић исплаћивао за услуге жутој мафији.

На тај начин су се у историју бесрамног кадровања Министарством спољних послова Србије, у дипломатској служби нашли једна свекрва и њена снаха.

Кроз врата српских амбасада широм света, још од 5. октобра 2000. године, прошло је много таквих. Манир Тадићеве власти био је такав, да у дипломатију одлазе сви они од којих више нико не очекује ништа.

Дакле, ислужени, алкохолисани, компромитовани, коначно и потпуно неспособни људи.

Сезона српске дипломатске срамоте почела је већ на почетку демократског лудила, кад је за амбасадора у Вашингтону изабран докони, хвалисави, нарцисоидни и потпуно неспособни Милан Ст. Протић, историчар који је о дипломатији знао исто колико о томе зна и узгајивач ситне стоке на Пештеру. Од тада па све до данас, као на некој траци смењују се скандалозне личности на истакнутим местима у спољној политици. Коначно, и сам избор недораслог Вука Јеремића за министра спољних послова био је довољан сигнал у јавности шта Борис Тадић зна о томе.

Долсаком напредњака на власт, генерални секретар Министарства унутрашњих дела Вељко Одаловић (Боже, какав кретен на тако важном месту) у Рим, за другог секретара амбасаде послао Немању Секицког, зета Јоргованке Табаковић. Она је Вељкова љубавница. Господин Секицки је у дипломатију отишао са места полицијсклог службеника у Полицијској управи Новог Сада! Одмах потом, ташта Јоргованка им је послала у кешу око пола милиона евра, да купе стан у Риму. Наводно је била нападнута у хотелу “Маестрал” у Црној Гори.

Да Јоргованкина кћерка и зет спокојно живе у Риму, министар Ивица Дачић је успео да шефицу свога кабинета Зорану Влатковић пошаље за амбасадора у Рим! По оној народној – магарац у Рим, магарац из Рима.

Четворка, која је кадрирала, послала језа амбасадоре своје саветнике, пријатеље…

Најдаље је отишао у том кадрирању шеик Расим Љајић, министар за трговину и туризам. (Дон Пепито се представљао као власник компаније за трговину и туризам). Шеик је тражио, и добио, да за амбасадоре оду његови, али верски људи. У Либан, за амбасадора одлази Емир Елфић, шурак муфтије Муарема Зукорлића, у Ријаду (Саудијска Арабија) ће нас представљати муфтија београдски Мухамед Јусфспахић, а у Катару Јасминко Поздерац, син Хакије Поздерца, и брат од тетке Вука Јеремића.

Први пут да се верски поглавари у једној секуларној држави именују за њене амбасадоре!

Али, ово је време чуда, у земљи чуда.

Пензионисани обавештајац Томислав Ђурин представаљаће Србију у Ирану! И ако је познато да је сарадник израелске обавештајне службе, где је и службовао, Ђурин ће у Ирану, засигурно, бити под сталном присмотром. Можда ће га и протерати, на срамоту Србије.

У Министарству иностраних дела раде десетине младих и школованих људи, обучених и оспособљених за рад у дипломатији, али их масовно отпуштају, да би на њихова места послали своје конкубине, зетове, кћерке и олош који ни писмо мајци не уме да напише, а некмоли да састави службени извештај. Расуло у дипломатској служби не брине Ивицу Дачића. Њему је важно само да буде још у милости Вође, који га понижава на најгоре могуће начине. Опозиција, нажалост, никада није поставила питање у Народној скупштини Србије, а још мање затражила одговор колико нас кошта оваква дипломатија.

Милан Гламочанин, Таблоид

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Само мало размишљање, наш садашњи министар спољних послова и председавајући ОЕБС-а ће бити ово друго још пар месеци. Можда због тога му и треба помоћ господина Станишића у странци. Ипак мислим да се преварио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!